Citronové tuňákové steaky se česnekem a omáčkou z rajčat a avokáda.

2024-07-03
Lemon Garlic Tuna Steaks with Tomato Avocado Salsa

Citronové tuňákové steaky s rajčatovo-avokádovou salsou

Poznejte osvěžující a zdravý spojení chutí s tímto lahodným pokrmem. Perfektní pro lehkou večeři, tyto grilované citronové tuňákové steaky s česnekem jsou doplněny živou a pikantní rajčatovou avokádovou salsou. Tento pokrm nejen vyniká v chuti, ale je také bohatý na omega-3 mastné kyseliny a antioxidanty.

Suroviny:

Pro Tuňákové Steaky:
– 4 tuňákové steaky (asi 6 uncí každý)
– 3 lžíce olivového oleje
– 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička mořské soli
– 1 lžička mletého černého pepře

Pro Rajčatovo-Avokádovou Salsu:
– 2 zralá avokáda, nakrájená na kostky
– 1 šálek cherry rajčat, rozpůlená
– 1/4 šálku červené cibule, jemně nasekané
– 1/4 šálku čerstvého koriandru, nasekaného
– 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
– 1 lžíce olivového oleje
– 1/2 lžičky mořské soli
– 1/4 lžičky mletého černého pepře

Příprava:

1. Marinace Tuňákových Steaků:
V malé misce smíchejte 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce čerstvé citronové šťávy a 3 nasekané stroužky česneku. Osolte 1 lžičkou mořské soli a opepřete 1 lžičkou mletého černého pepře. Tuňákové steaky dejte do velkého sáčku na zip nebo mělké misky. Nalijte marinádu na tuňákové steaky, aby byly dobře obalené. Sáček uzavřete nebo misku přikryjte a dejte do lednice alespoň 30 minut.

2. Příprava Rajčatovo-Avokádové Salsy:
Zatímco se tuňákové steaky marinují, připravte salsu. V mírné míse smíchejte 2 nakrájená avokáda, 1 šálek rozpůlených cherry rajčat, 1/4 šálku jemně nakrájené červené cibule a 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru. Zakápněte 2 lžícemi čerstvé limetkové šťávy a 1 lžící olivového oleje. Osolte 1/2 lžičky mořské soli a opepřete 1/4 lžičky mletého černého pepře. Jemně promíchejte a odložte stranou.

3. Grilování Tuňákových Steaků:
Předehřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Vyjměte tuňákové steaky z marinády a marinádu vyhoďte. Tuňákové steaky grilujte asi 3-4 minuty z každé strany na středně propečené, nebo podle vaší chuti. Vezměte na vědomí, že tuňák se rychle vaří a může být suchý, pokud se přivaří.

4. Podávání:
Tuňákové steaky položte na servírovací mísu nebo jednotlivé talíře. Na vrch položte rajčatovo-avokádovou salsu. Podle potřeby ozdobte dalším čerstvým koriandrem.

Užijte si citronové tuňákové steaky s rajčatovo-avokádovou salsou jako lahodné a výživné jídlo, které určitě potěší vaši rodinu a přátele!

Don't Miss

Herb-Infused Lemon Garlic Mediterranean Chicken

Bylinkově propečený citrónový česnekový středomořský kuřecí.

Bylinkově vonící citronový česnekový Středomořský kuřecí Toto bylinkově vonící citronový
Hearty Chicken Paprikash: A Traditional Hungarian Comfort Dish

Srdcový kuřecí paprikáš: Tradiční maďarské jídlo na zahřátí duše

Srdcový paprikáš s kuřecím masem: Tradiční maďarské komfortní jídlo Kuřecí