Chuťově vyvážená směs divoké rýže a tofu smažená v pánvi

2024-06-11
Flavorful Wild Rice and Tofu Stir-Fry

Chutný restovaný divoký rýžový stir-fry s tofu

„`html

Tento lahodný a výživný pokrm je perfektní pro ty, kdo chtějí ochutnat rostlinně založené jídlo plné chuti a snadno připravitelné. Divoká rýže přináší jedinečnou texturu a oříškovou chuť, zatímco tofu dodává proteinovou dávku. S kombinací barevných zelenin a pikantní omáčky vás tento stir-fry zanechá toužící po druhém talíři!

Ingredience:

  • 1 hrnek divoké rýže
  • 2 hrnky vody nebo zeleninového vývaru
  • 1 blok (14 oz) tuhého tofu, vyšlehaného a nakrájeného na krychle
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 žlutá paprika, nakrájená
  • 1 hrnek cukrového hrášku
  • 1 malá červená cibule, jemně nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 3 lžíce hoisin omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1/4 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Sezamová semínka na ozdobu (volitelné)

Postup:

  1. V hrnci smíchejte divokou rýži s vodou (nebo zeleninovým vývarem). Dovolejte k varu, snižte teplotu, přikryjte a povařte asi 45-50 minut nebo dokud rýže není měkká a voda absorbována. Rozdělte vidličkou a dejte stranou.
  2. Zatímco se rýže vaří, smíchejte nakrájené tofu se 2 lžícemi sójové omáčky a 1 lžící sezamového oleje v misce. Nechte marinovat alespoň 15 minut.
  3. V hluboké pánvi nebo woku rozehřejte 1 lžíci rostlinného oleje na středně silném ohni. Přidejte marinované kostky tofu a smažte, dokud nebudou ze všech stran zlatavé, asi 8-10 minut. Tofu vyjměte z pánve a dejte stranou.
  4. Do téže pánve přidejte zbývající lžíci rostlinného oleje. Přidejte nakrájenou červenou a žlutou papriku, cukrový hrášek a červenou cibuli. Stir-fryte asi 5 minut, nebo dokud zelenina není křupavě měkká.
  5. Přidejte do pánve česnek a zázvor a vařte další 1-2 minuty, dokud nebudou vonné.
  6. Vraťte tofu do pánve a přidejte uvařenou divokou rýži.
  7. V malé misce smíchejte zbývající lžíci sójové omáčky, hoisin omáčku a rýžový ocet. Omáčkou zalijte tofu a směs zeleniny a promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo.
  8. Vařte dalších 3-4 minuty, dokud se vše dobře prohřeje a propojí.
  9. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem. Pokud chcete, ozdobte čerstvým koriandrem a sezamovými semínky.
  10. Servírujte teplé a užijte si chutný restovaný divoký rýžový stir-fry s tofu!

„`

Tento recept poskytuje výživné a vyvážené jídlo, které je ideální pro rychlou večeři během pracovního týdne nebo na speciální příležitost, kde chcete zaujmout s minimálním úsilím. Dobrou chuť!

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

New Jersey-Style Fried Clams with Homemade Tartar Sauce

Novojérské smažené chobotnice s domácím tatarským sosem.

New Jersey-Style Smažené Mořské Plody s Domácí Tatarkou New Jersey-Style
Heavenly Venetian Risotto: A Creamy Concoction of Arborio Rice, White Wine, and Fresh Vegetables

Nebeští Benátský rizoto: Krémová směs z arboria rýže, bílého vína a čerstvé zeleniny

Nebezpečně benátské rizoto: Krémová směs rýže Arborio, bílého vína a