Chuťově bohaté vietnamské pho s lahodnými aromatickými bylinkami.

2024-06-29
Flavorful Vietnamese Pho with Lovely Aromatic Herbs

Chuťová vietnamská polévka Pho s lahodnými aromatickými bylinkami

Pho je tradiční vietnamská polévka připravovaná z vývaru, rýžových nudlí, bylinek a masa, obvykle hovězího nebo kuřecího. Je známa pro svou voňavost a uklidňující vlastnosti, díky čemuž je ideálním jídlem kdykoliv během roku. Kombinace čerstvých bylinek s lahodným vývarem vytváří neodolatelné a zdravé jídlo.

Ingredience:

Na vývar:
– 1,8 kg hovězích kostí (dobrej jsemky a hlezenní kosti se hodí)
– 1 velká cibule, rozpůlená
– 10 cm kousek zázvoru, rozpůlený
– 5 hvězdiček badyánu
– 3 skořicové tyčinky
– 1 lžíce koriandrových semínek
– 1 lžička celých hřebíčku
– 1 lžíce kmínu
– 1 kus cukrák nebo 2 lžíce běžného cukru
– 2 lžíce rybí omáčky
– 5,7 litru vody

Na Pho:
– 230 g suchých plochých rýžových nudlí (bánh phở)
– 450 g hovězího bifteku nebo plátků z hovězího zadního masa, nakrájených na tenké plátky
– 1 svazek čerstvé thajské bazalky
– 1 svazek čerstvého koriandru
– 1 svazek čerstvé máty
– 2-3 pažitky, nakrájené
– 1 limetka, nakrájená na střižce
– 2 hrnky fazolkových výhonků
– 1-2 čerstvé papričky, nakrájené
– Hoisinová omáčka, dle chuti
– Sriracha omáčka, dle chuti

Postup:

1. Příprava vývaru:
1.1. Opláchněte hovězí kosti pod studenou vodou a umístěte je do velkého hrnce. Pokryjte vodou a přiveďte k varu po dobu 10 minut. Odstředte, ještě jednou opláchněte kosti a vypláchněte hrnec.
1.2. Vraťte kosti do hrnce, znovu je zasypte čerstvou vodou (5,7 litru) a přiveďte k mírnému varu.
1.3. Mezitím osmahněte cibuli a zázvor přímo nad plamenem nebo pod grilem, dokud nezhnědnou. Přidejte je do hrnce.
1.4. Na suché pánvi lehce opečte badyán, skořicové tyčinky, koriandrová semínka, hřebíček a kmín, dokud nezačnou vonět, pak je přidejte do hrnce.
1.5. Přidejte cukrák a rybí omáčku do vývaru. Jemně vařte minimálně 4-6 hodin, odčiňujte veškeré nečistoty, které se vyvaří na povrch.

2. Sestavení Pho:
2.1. Uvařte rýžové nudle podle návodu na balení. Odstředte a odložte na stranu.
2.2. Připravte doplňky: čerstvé bylinky, pažitky, limetkové střižce, fazolkové výhonky a papričky.
2.3. Položte tenké plátky masa na jednu vrstvu na talíř.

3. Podávání Pho:
3.1. Do každé mísy dejte porci uvařených rýžových nudlí.
3.2. Na vrch nudlí naložte několik plátků syrového masa.
3.3. Vývar přiveďte k silnému varu, pak ho okamžitě přendejte přes maso a nudle, ujistěte se, že je maso zcela ponořeno a uvařeno v horkém vývaru.
3.4. Ozdobte čerstvými bylinkami, pažitkami, fazolkovými výhonky, limetkovými střižci a papričkami.
3.5. Podávejte s hoisinovou a Sriracha omáčkou na straně pro další dochucení.

Dobrou chuť při konzumaci vonné a chutné vietnamské polévky Pho!

Don't Miss

Hearty Wyoming Bison Chili: A Robust and Flavorful Meal

„Srdnaté chili s bizóním masem z Wyomingu: Výživné a chutné jídlo“

Chuťově intenzivní bizoní chilli z Wyomingu: Sytý a plný jídlo
Hearty Hungarian Goulash with Delicious Homemade Dumplings

Srdcový maďarský guláš s lahodnými domácími knedlíky

Srdcovitý maďarský guláš s lahodnými domácími knedlíky Maďarský guláš je