Chutné thajské červené kari s kuřetem a zeleninou
Toto exotické a aromatické thajské červené kari je lahodné jídlo, které kombinuje něžné kuřecí maso, různou čerstvou zeleninu a hutnou, krémovou omáčku s červeným kari. Harmonie kořeněných, sladkých a slaných chutí dělá z tohoto jídla oblíbenou pochoutku v thajské kuchyni. Podávejte ho s vařenou jasmínovou rýží pro kompletní a uspokojivé jídlo.
Suroviny:
- 450 g kuřecí prsa, tence nakrájená
- 2 lžíce pasty z červeného kari
- 1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
- 240 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 červená paprika, nakrájená
- 1 zelená paprika, nakrájená
- 240 ml baby kukuřice, rozkrojené
- 240 ml bambusových výhonků
- 240 ml lístků thajské bazalky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 limeta, nakrájená na klíčky
- Vařená jasmínová rýže, k podávání
Postup:
- Rozehřejte rostlinný olej v hrnci nebo woku na středním ohni. Přidejte pastu z červeného kari a vařte asi 1-2 minuty, dokud voní.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso do hrnce a vařte, dokud maso ztratí růžovou barvu, asi 5 minut.
- Vlijte kokosové mléko a kuřecí vývar, zamíchejte s pastou z kari.
- Přidejte rybí omáčku a hnědý cukr, promíchejte, dokud se nerozpustí.
- Přiveďte směs do mírného varu a pak ztlumte oheň, nechte vařit asi 10 minut, aby se chutě propojily.
- Přidejte nakrájené papriky, baby kukuřici a bambusové výhonky. Pokračujte v vaření dalších 5-7 minut, dokud zelenina nebude měkká, ale stále křupavá.
- Přidejte lístky thajské bazalky a vařte další minutu, dokud neuschne.
- Podávejte thajské červené kari horké s vařenou jasmínovou rýží. Ozdobte čerstvými klíčky limety pro dodatečný nádech chuti.
Užijte si toto živé a lahodné thajské červené kari, dokonalou směs koření, krémovosti a čerstvých ingrediencí, které přenesou vaše chuťové buňky do Thajska!