Flavorful Thai Red Curry with Chicken and Vegetables

Chutné thajské červené kari s kuřetem a zeleninou

Toto exotické a aromatické thajské červené kari je lahodné jídlo, které kombinuje něžné kuřecí maso, různou čerstvou zeleninu a hutnou, krémovou omáčku s červeným kari. Harmonie kořeněných, sladkých a slaných chutí dělá z tohoto jídla oblíbenou pochoutku v thajské kuchyni. Podávejte ho s vařenou jasmínovou rýží pro kompletní a uspokojivé jídlo.

Suroviny:

  • 450 g kuřecí prsa, tence nakrájená
  • 2 lžíce pasty z červeného kari
  • 1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
  • 240 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 zelená paprika, nakrájená
  • 240 ml baby kukuřice, rozkrojené
  • 240 ml bambusových výhonků
  • 240 ml lístků thajské bazalky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 limeta, nakrájená na klíčky
  • Vařená jasmínová rýže, k podávání

Postup:

  1. Rozehřejte rostlinný olej v hrnci nebo woku na středním ohni. Přidejte pastu z červeného kari a vařte asi 1-2 minuty, dokud voní.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso do hrnce a vařte, dokud maso ztratí růžovou barvu, asi 5 minut.
  3. Vlijte kokosové mléko a kuřecí vývar, zamíchejte s pastou z kari.
  4. Přidejte rybí omáčku a hnědý cukr, promíchejte, dokud se nerozpustí.
  5. Přiveďte směs do mírného varu a pak ztlumte oheň, nechte vařit asi 10 minut, aby se chutě propojily.
  6. Přidejte nakrájené papriky, baby kukuřici a bambusové výhonky. Pokračujte v vaření dalších 5-7 minut, dokud zelenina nebude měkká, ale stále křupavá.
  7. Přidejte lístky thajské bazalky a vařte další minutu, dokud neuschne.
  8. Podávejte thajské červené kari horké s vařenou jasmínovou rýží. Ozdobte čerstvými klíčky limety pro dodatečný nádech chuti.

Užijte si toto živé a lahodné thajské červené kari, dokonalou směs koření, krémovosti a čerstvých ingrediencí, které přenesou vaše chuťové buňky do Thajska!

The source of the article is from the blog lisboatv.pt

Web Story