Flavorful African Beef Stew – A Hearty and Comforting Delight

Chuťová africká hovězí guláš – srdceryvná a pohodlná lahoda

Tento chutný africký hovězí guláš je lahodnou směsí něžného hovězího masa, rajčat a kombinace aromatických koření, vše dusené k dokonalosti. Boční a lahodný guláš je ideální pro povzbuzující rodinnou večeři a skvěle ladí s rýží, kuskusem nebo bramborovou kaší. S každým soustem zachycuje podstatu tradiční africké kuchyně.

Potřebné suroviny:

– 900 gramů hovězího krku, nakrájeného na součástky
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1 velká cibule, jemně nakrájená
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
– 2 šálky hovězího vývaru
– 1 plechovka (400 g) nasekaných rajčat
– 1 lžíce rajčatového protlaku
– 2 lžíce arašídového másla
– 1 lžíce papriky
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička mletého koriandru
– 1 lžička červené papriky (volitelně pro ostrou chuť)
– Sůl a černý pepř podle chuti
– 2 velké mrkve, oloupané a nakrájené
– 3 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
– 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané (na ozdobení)

Postup:

1. **Opečení masa:**
V hrnci nebo nizozemské troubě zahřejte rostlinný olej na středně vysokou teplotu. Dávejte kousky masa do hrnce po částech, aby se hrnec nepřeplnil. Opečte maso, dokud nezezlty ze všech stran. Maso vyjměte z hrnce a dejte stranou.

2. **Osmažení koření:**
Do stejného hrnce přidejte nakrájenou cibuli a opékejte, dokud není měkká a průsvitná. Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor a míchejte další minutu, dokud voní.

3. **Spojení ingrediencí:**
Přidejte rajčatový protlak, papriku, mletý kmín, mletý koriandr a volitelně červenou papriku. Vařte 2-3 minuty, aby se koření uvolnilo.

4. **Příprava guláše:**
Vraťte opečené maso zpátky do hrnce a přidejte hovězí vývar, nasekaná rajčata a arašídové máslo. Důkladně promíchejte všechny ingredience. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.

5. **Vaření:**
Přiveďte guláš k varu, poté ztlumte plamen na minimum. Zakryjte hrnec a nechte jemně vařit asi 1,5 hodiny, nebo dokud maso není měkké.

6. **Přidání zeleniny:**
Po 1,5 hodině přidejte nakrájené mrkve a kostičky brambor do guláše. Pokračujte v mírném vaření dalších 30 minut, nebo dokud zelenina není uvařená a měkká.

7. **Závěrečné úpravy:**
Ochutnejte guláš a upravte koření, pokud je to nutné. Pokud je guláš příliš hustý, můžete přidat trochu hovězího vývaru nebo vody, abyste dosáhli požadované konzistence.

8. **Podávání:**
Nalejte africký hovězí guláš do mís a ozdobte čerstvě nasekanou petrželí. Podávejte horké s vařenou rýží, kuskusem nebo bramborovou kaší pro kompletní a uspokojivé jídlo.

Užijte si bohaté chutě a pohodlné teplo tohoto tradičního afrického hovězího guláše!

The source of the article is from the blog crasel.tk