Česnekovo houbová omeleta: Sytá snídaně plná chuti a bílkovin

2024-07-18
Garlic Mushroom Omelette: A Hearty Breakfast Delight Packed with Flavor and Protein

Česneková žampiónová omeleta: Srdnatá snídaně plná chuti a bílkovin

Česneková žampiónová omeleta je lahodná a zdravá snídaňová možnost, která kombinuje bohaté a zemité chutě žampionů s aromatickou pálivostí česneku. Tento pokrm nejenže rychle a snadno připravíte, ale je také bohatý na bílkoviny, což z něj činí perfektní start do vašeho dne. Můžete si ji vychutnat samotnou nebo s křupavým toastem a čerstvým salátem.

Ingredience:
4 velká vejce
1 hrnek žampionů, nakrájených na plátky
2 stroužky česneku, nasekané
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce mléka
Sůl a pepř dle chuti
2 lžíce strouhaného parmazánu (volitelné)
Čerstvá petržel, nasekaná (na ozdobu)

Postup:
1. Příprava Ingrediencí: Očistěte a nakrájejte žampiony. Nastrouhejte stroužky česneku a nasekejte čerstvou petržel.

2. Orestujte žampiony a česnek: Rozehřejte olivový olej na pánvi na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a restujte asi 1 minutu, dokud nezačne vonět. Přidejte nakrájené žampiony a vařte, dokud nebudou zlatavě hnědé a měkké, asi 5 minut. Osolte a opepřete. Vyjměte žampiony a česnek z pánve a odložte stranou.

3. Ušlehejte Vajíčka: Ve míse rozklepněte vejce a přidejte mléko. Ochutnejte solí a pepřem dle chuti. Vaječnou směs šlehejte, dokud není dobře spojená a mírně pěnivá.

4. Udělejte omeletu: Ohřejte nepřilnavou pánev na nízký plamen a pokud je potřeba, jemně ji postříkejte nebo potřete olejem. Nalijte do pánve vaječnou směs a naklopte pánvi, aby se omeleta uvařila rovnoměrně. Nechte ji vařit, aniž byste ji míchali, asi minutu, dokud začne ztuhnout na okrajích.

5. Přidejte Náplň: Jakmile se omeleta začne ztuhat, ale stále je trochu tekutá uprostřed, rovnoměrně rozprostřete orestované žampiony a česnek na jednu polovinu omelety. Pokud si přejete, posypte strouhaným parmazánem.

6. Složte omeletu: Pomocí špachtle opatrně složte druhou polovinu omelety přes náplň. Nechte ji vařit další minutu nebo dvě, dokud se vejce zcela ztuhne a sýr (pokud používáte) se nerozpustí.

7. Podávejte: Omeletu přendejte na talíř. Ozdobte čerstvě nastrouhanou petrželí a případně posypte dalším parmazánem. Podávejte okamžitě.

Užijte si svou lahodnou a výživnou Česnekovou žampiónovou omeletu!

Breakfast Recipe - Spinach & Mushroom Omelette #shorts

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Savory Velvety Sunchoke Soup

Aromatická sametová polévka se slunečnicí

Slaná sametová polévka ze slunečnicové kořenové zeleniny Vychutnejte si jemné

Prosím, poskytněte mi název, který chcete přeložit.

„`html Slaná olivová tapenáda s živými pečenými zeleninami: Středomořská lahůdka