Česky: Kuře pečené s česnekem a rozmarýnem se zeleninou

2024-07-26
Garlic and Rosemary Roasted Chicken with Vegetables

Pečené kuře s česnekem a rozmarýnem s zeleninou

Tento nádherný pokrm Pečené kuře s česnekem a rozmarýnem s zeleninou je sytý, aromatický pokrm ideální pro rodinné večeře či speciální příležitosti. Šťavnaté kuře, které je napuštěné vůněmi česneku a rozmarýnu, je dokonale doplněno něžně pečenou zeleninou, čímž vytváří domácí, uspokojivé jídlo.

Ingredience:

  • 1 celé kuře (asi 4-5 liber)
  • 4 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 2 lžíce čerstvého rozmarýnu, nakrájeného
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 citron, rozkrojený na půlky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 4 velké mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
  • 6-8 malých brambor, rozpůlené
  • 1 velká cibule, rozčtvrcená
  • 1 hrnek kuřecího vývaru

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
  2. V malé misce smíchejte nadrobno nasekaný česnek, nakrájený rozmarýn a olivový olej, dokud nevytvoříte pastu.
  3. Kuře opláchněte studenou vodou a osušte papírovými utěrkami. Položte jej do velkého pekáče.
  4. Porce pastu z česneku a rozmarýnu rovnoměrně natřete po celém kuřeti, pečlivě se zaměřte na získání pod kůží pro maximální chuť. Štěpte ho dostatečně solí a pepřem.
  5. Naplňte dutinu kuřete citronovými půlkami.
  6. Okolo kuřete v pekáči rovnoměrně rozmístěte mrkev, brambory a cibuli. Přelijte zeleninu kuřecím vývarem.
  7. Perte v předehřáté troubě asi 1 1/2 až 2 hodiny, nebo dokud nebude kuře zlatavě hnědé a vnitřní teplota nedosáhne 165°F (74°C). Každých 30 minut polejte kuře a zeleninu šťávami z pekáče.
  8. Když bude kuře uvařené, vyndejte ho z trouby a nechte ho odpočívat 10-15 minut před krájením.
  9. Podávejte pečené kuře se zeleninou po straně, pokapané šťávami z pekáče pro přidanou chuť.

Užijte si tento lahodný pokrm Pečené kuře s česnekem a rozmarýnem s zeleninou jako lahodné a chutné jídlo, po kterém všichni budou žádat ještě!

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Exquisite Valencia-Style Paella

Vynikající paella ve stylu Valencie.

Výtečná paella ve valencijském stylu Paella je klasické španělské jídlo
Chicken Dijon Tenderloins with Tangy Herb Dressing

Kuřecí plátky Dijon se šťavnatým bylinkovým dresinkem

Kuřecí plátky Dijon s pikantní bylinkovou omáčkou Tento lahodný a