Česky: Kuře pečené s česnekem a rozmarýnem se zeleninou

2024-07-26
Garlic and Rosemary Roasted Chicken with Vegetables

Pečené kuře s česnekem a rozmarýnem s zeleninou

Tento nádherný pokrm Pečené kuře s česnekem a rozmarýnem s zeleninou je sytý, aromatický pokrm ideální pro rodinné večeře či speciální příležitosti. Šťavnaté kuře, které je napuštěné vůněmi česneku a rozmarýnu, je dokonale doplněno něžně pečenou zeleninou, čímž vytváří domácí, uspokojivé jídlo.

Ingredience:

  • 1 celé kuře (asi 4-5 liber)
  • 4 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 2 lžíce čerstvého rozmarýnu, nakrájeného
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 citron, rozkrojený na půlky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 4 velké mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
  • 6-8 malých brambor, rozpůlené
  • 1 velká cibule, rozčtvrcená
  • 1 hrnek kuřecího vývaru

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
  2. V malé misce smíchejte nadrobno nasekaný česnek, nakrájený rozmarýn a olivový olej, dokud nevytvoříte pastu.
  3. Kuře opláchněte studenou vodou a osušte papírovými utěrkami. Položte jej do velkého pekáče.
  4. Porce pastu z česneku a rozmarýnu rovnoměrně natřete po celém kuřeti, pečlivě se zaměřte na získání pod kůží pro maximální chuť. Štěpte ho dostatečně solí a pepřem.
  5. Naplňte dutinu kuřete citronovými půlkami.
  6. Okolo kuřete v pekáči rovnoměrně rozmístěte mrkev, brambory a cibuli. Přelijte zeleninu kuřecím vývarem.
  7. Perte v předehřáté troubě asi 1 1/2 až 2 hodiny, nebo dokud nebude kuře zlatavě hnědé a vnitřní teplota nedosáhne 165°F (74°C). Každých 30 minut polejte kuře a zeleninu šťávami z pekáče.
  8. Když bude kuře uvařené, vyndejte ho z trouby a nechte ho odpočívat 10-15 minut před krájením.
  9. Podávejte pečené kuře se zeleninou po straně, pokapané šťávami z pekáče pro přidanou chuť.

Užijte si tento lahodný pokrm Pečené kuře s česnekem a rozmarýnem s zeleninou jako lahodné a chutné jídlo, po kterém všichni budou žádat ještě!

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Hearty Mushroom Risotto with Saffron

Srdcový houbový risotto se šafránem

Srdcovitý houbový risotto se šafránem Toto srdcovité houbové risotto je
Hearty Hungarian Szegedin Goulash: A Traditional Pork and Sauerkraut Stew

Srdnatý maďarský segedínský guláš: Tradiční vepřový guláš se zelím

Šťavnatý maďarský segedínský guláš: Tradiční vepřový guláš se zelím Segedínský