Česky: Česnečková italská rajčatová polévka: chutná teplá pochoutka

2024-06-25
Garlicky Italian Tomato Soup: A Flavor-Packed Comfort Dish

Česnečková italská rajčatová polévka: plná chutí a útěchy

Tato Česnečková italská rajčatová polévka je lahodný a sytý pokrm, který překypuje chutěmi z dozrálých rajčat, vonného česneku a směsi italských bylinek. Skvělá na útulný večer nebo jako předkrm k velkému jídlu, tato receptura představuje jednoduché, avšak hluboké chutě, které dělají italskou kuchyni tolik oblíbenou.

Suroviny:
– 2 lžíce olivového oleje
– 5 stroužků česneku, nasekaných
– 1 velká cibule, jemně nasekaná
– 1 plechovka (28 uncí) celých oloupaných rajčat
– 3 šálky zeleninového vývaru
– 1 lžička cukru
– 1 lžička sušeného bazalku
– 1 lžička sušeného oregána
– 1/2 lžičky sušeného tymiánu
– Sůl a pepř podle chuti
– Nasekané lístky čerstvého bazalku (na ozdobu)
– Italský chléb, nakrájený a opečený (nepovinné, k podávání)

Postup:
1. Rozehřejte olej: V hrnci si rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a nakrájenou cibuli a osmahněte tak dlouho, dokud cibule nezezlá a česnek nebude vonný, asi 5 minut.

2. Přidejte rajčata a vývar: Přilijte celé oloupané rajčata (s džusem), která rozdrolíte lžící. Přidejte zeleninový vývar, cukr, sušený bazalk, sušený oregáno a sušený tymián. Dobře promíchejte.

3. Povařte polévku: Směs přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte vařit na mírném ohni asi 30 minut. Tak se chutě krásně propojí.

4. Na jemno rozmixujte: Pomocí ručního mixéru rozmixujte polévku na hladký krém. Pokud preferujete kouskovitější texturu, můžete rozmixovat jen část polévky nebo tento krok vynechat.

5. Ochutnejte a dochuťte: Ochutnejte polévku a přidejte sůl a pepř podle potřeby. Přizpůsobte si i další koření podle své chuti.

6. Ozdobte a podávejte: Naberte polévku do mísy a ozdobte nasekanými lístky čerstvého bazalku. Podávejte s opečeným italským chlebem jako doplněk k jídlu.

Užijte si tuto Česnečkovou italskou rajčatovou polévku jako teplý a útěšný pokrm, který jistě potěší vaše chuťové buňky bohatými, intenzivními chutěmi!

Roasted Garlic Cheddar Cauliflower Soup

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Chicken Dijon Tenderloins with Tangy Herb Dressing

Kuřecí plátky Dijon se šťavnatým bylinkovým dresinkem

Kuřecí plátky Dijon s pikantní bylinkovou omáčkou Tento lahodný a
Middle Eastern Quinoa and Chickpea Salad: A Nutritious and Flavorful Delight

Středovýchodní quinoa a cizrna salát: Výživná a lahodná pochoutka

Středovýchodní quinua a cizrna salát: Výživná a chutná lahůdka Tento