Broskve a jalapeňová krůtí tacos: Sladká a pikantní variace na klasiku

2024-06-24
Peach and Jalapeño Turkey Tacos: A Sweet and Spicy Twist on a Classic

Broskvice a Jalapeño Tacos s Krůtím Masem: Sladko-pikantní Obrat o Klasiku

„`html

Tyto tacos s broskvemi a jalapeňo nabízejí rozkošnou směs chutí, kombinující sladkost zralých broskví s pikantním šmrncem jalapeňos. Skvělé pro letní setkání nebo unikátní večeři ve všední den, tyto tacos jistě ohromí vaše hosty svou živou chutí a barevnou prezentací.

Suroviny:

  • 450 g mleté krůty
  • 2 zralé broskve, nakrájené na kostičky
  • 1 jalapeňo, vydlabané a jemně nasekané
  • 1 malá červená cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 8 malých kukuřičných tortil
  • Nakrájený čerstvý koriandr (na ozdobu)
  • Natřený queso fresco (na ozdobu)
  • Límec na servírování

Návod:

  1. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni.
  2. Přidejte mletou krůtu a lžící rozbijte. Vařte, dokud nezhnědne, asi 5-7 minut.
  3. Přidejte na pánvi nakrájenou červenou cibuli a nasekaný česnek. Vařte, dokud se cibule neprovaří a nestane průhlednou, asi 3-4 minuty.
  4. Zamíchejte mletý kmín, uzenou papriku, nasekané jalapeňo, sůl a pepř. Vařte dalších 2 minuty, aby koření chutnalo.
  5. Přidejte nakrájené broskve a vařte další 2-3 minuty, dokud se broskve zahřejí, ale stále si zachovají tvar.
  6. Ohřejte kukuřičné tortily na suché pánvi nebo přímo nad plynovým plamenem, dokud nebudou ohebné a mírně zčernalé.
  7. Sestavte tacos podáváním krůtí a broskvové směsi do každé tortily.
  8. Ozdobte nastrouhaným čerstvým koriandrem a natrhaným queso fresco.
  9. Podávejte s plátky limetky na straně pro extra osvěžení.

„`

Don't Miss

Za’atar Roasted Chicken with Herbed Tahini Sauce

Pečené kuře s kořením za’atar a bylinkovou omáčkou tahini

Kuře pečené se zahnaťarem a bylinkovou tahini omáčkou Kuře pečené
Herb-Roasted Brussels Sprouts with Balsamic Glaze

Pečené růžičkové kapusty s bylinkami a balzamikovou glazurou.

Opečené bruselské růžičky s bylinkovou omáčkou z balsamica Tato lahodná