Brokolicové, rukolové a fazolové lusky Stir-Fry: Vydatná a chutná veganská lahůdka

2024-07-08
Broccoli, Kale, and Black Bean Stir-Fry: A Nutritious and Flavorful Vegan Delight

Brokolice, kale a stir-fry z černých fazolí: Výživná a chutná veganská lahůdka

Tento stir-fry z brokolic, kale a černých fazolí je živý a plný živin, který je snadný na přípravu a chutný. Ideální na rychlý večerní pokrm v týdnu, tento stir-fry kombinuje zemitost kale, křupavost brokolic a sytou texturu černých fazolí. Kořeněný omáčkou, která všechny ingredience krásně spojuje.

Ingredience:
– 1 hlávka brokolice, nakrájená na růžičky
– 1 svazek kale, stonky odstraněny a listy nasekané
– 1 plechovka (15 oz) černých fazolí, sceděná a opláchnutá
– 2 lžíce olivového oleje
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 palcový kousek zázvoru, nasekaný
– 1 červená paprika, tence nakrájená
– 1 hrnek hráchks, ořízky
– 2 jarní cibulky, nasekané
– 1 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce sušené švestky
– 1 lžička sezamového oleje
– 1 lžička červeného pepře vločky (volitelné, pro pálivost)
– Vařená rýže nebo quinoa, k podávání
– Sezamová semínka, na ozdobu

Postup:
1. Příprava zeleniny: Začněte přípravou zeleniny. Nakrájejte brokolici na malé růžičky, nasekejte listy kale, nakrájejte červenou papriku, ořízky hrášku a nasekejte jarní cibulky.

2. Uvaření brokolice: V hluboké pánvi nebo woku zahřejte 1 lžíci olivového oleje na střední-vysokou teplotu. Přidejte brokolicové růžičky a míchejte asi 3-4 minuty, dokud nezačnou zářit světle zeleně a nejsou křupavě nátlakové. Brokolici vyjměte z pánve a odložte.

3. Orestujte aromaty: Do téže pánve přidejte zbylou lžíci olivového oleje. Přidejte nastrouhaný česnek a zázvor a míchejte asi 1 minutu, dokud budou voňavé.

4. Uvaření ostatní zeleniny: Přidejte do pánve červenou papriku a hrášek a restujte 2-3 minuty, dokud nezačnou změkčovat.

5. Přidejte kale a fazole: Přidejte nasekané kale a černé fazole do pánve. Dobře promíchejte a vařte dalších 3-4 minuty, dokud se kale nezvadne.

6. Vraťte brokolici: Vraťte připravenou brokolici zpět do pánve a vše dobře promíchejte.

7. Připravte omáčku: V malé míse smíchejte sójovou omáčku, hoisin omáčku a sezamový olej. Tu přelijte nad zeleninu a fazolovou směs v pánvi. Vše dobře promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila. Pokud chcete, můžete přidat červené pepřové vločky pro extra pálivost.

8. Předehřejte: Nechte stir-fry uvařit další minutu nebo dvě, aby se vše prohřálo a chutně spojilo.

9. Podávejte: Odstraňte z tepla. Podávejte stir-fry přes vařenou rýži nebo quinou. Ozdobte nasekanou jarní cibulkou a posypte sezamovými semínky.

10. Dobrou chuť: Podávejte okamžitě a vychutnejte si lahodné a zdravé jídlo!

Tento pokrm není jen neuvěřitelně chutný, ale je také plný vitamínů, minerálů a bílkovin, což z něj činí perfektní volbu pro výživnou večeři.

Vegetable Stir Fry so easy, there won't be A LOT ON YOUR PLATE

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss