Bourbon-Orange Chicken Breast Delight

Kuřecí prsa v omáčce z bourbonu a pomeranče

Kuřecí prsa v omáčce z bourbonu a pomeranče jsou lahodné jídlo, které spojuje silné chutě bourbonu s osvěžujícím kopem pomeranče, vytvářející rovnováhu sladkých, kyselých a slaných tónů. Skvělé pro sofistikovanou večeři nebo speciální příležitost, toto jídlo jistě ohromí vaše hosty svou bohatou a aromatickou omáčkou.

Suroviny:
– 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce olivového oleje
– 1/2 šálku bourbonu
– 1/2 šálku čerstvé pomerančové šťávy
– Kůra z 1 pomeranče
– 1/4 šálku kuřecího vývaru
– 3 lžíce hnědého cukru
– 2 lžíce sójové omáčky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce kukuřičného škrobu
– 2 lžíce vody
– Čerstvá petržel na ozdobu (nepovinné)

Postup:

1. **Předehřejte** troubu na 375°F (190°C).
2. **Ochutnejte** kuřecí prsa solí a pepřem.
3. **Rozehřejte** olivový olej na velké pevné pánvi přes středně vysoký ohřev.
4. **Opečte** kuřecí prsa na pánvi, dokud nezezlá, zhruba 3-4 minuty na každou stranu. Odeberte kuřecí maso z pánve a dejte stranou.
5. **Zvrchu** pánve odlepíte bourbon a setřete všechny zbylé kousky.
6. **Přidejte** pomerančovou šťávu, kůru z pomeranče, kuřecí vývar, hnědý cukr, sójovou omáčku a nasekaný česnek. Zamíchejte a nechte směs vařit.
7. **Vraťte** kuřecí prsa zpět na pánev, podlijte svrchu nějakou omáčkou.
8. **Převeďte** pánev do předehřáté trouby a pečte 25-30 minut, nebo dokud kuře není propečené a nemá vnitřní teplotu 165°F (75°C).
9. **Odeberte** pánev z trouby a položte kuře na servírovací mísu.
10. **Smíchejte** kukuřičný škrob s vodou, vytvořte kašičku, a přidejte ji do omáčky v pánvi. Omáčku zahřejte na středním ohni, neustále míchejte, dokud nezhoustne.
11. **Nalijte** omáčku přes kuřecí prsa a ozdobte čerstvou petrželí, pokud chcete.
12. **Podávejte** kuřecí prsa v omáčce z bourbonu a pomeranče s oblíbenými přílohami, jako je rýže, brambory nebo čerstvý salát. Dobrou chuť!

The source of the article is from the blog scimag.news