Bohaté prázdninové pečené jehně s omáčkou z citrónu s bylinkami

2024-06-25
Rich Holiday Roast Lamb with Herb-Infused Lemon Sauce

Bohatá sváteční pečeně jehněčí s omáčkou z bylinek a citronu

„`html

Ponořte se do lahodných chutí dokonale upečeného jehněčího masa, obohaceného vonnou omáčkou z bylinek a citronu. Toto pokrm, který přetéká slanými a citrusovými tóny, je ideálním středobodem každého slavnostního shromáždění nebo zvláštní příležitosti.

Popis:
Pečení jehněčího masa je tradičním obyčejem, který spojuje rodinu a přátele. Tento konkrétní recept zvyšuje klasické pečené jehněčí tím, že zapojuje živou bylinkovou a citronovou marinádu, která maso nasytí hlubokými a uspokojivými chutěmi. Zakotvena aromatickými bylinkami jako je rozmarýn a tymián, a okořeněna kůrou a džusem z citronu, tato pečená jehněčí mise slibuje být pamětihodným přídavkem k vašemu svátečnímu stolu.

Ingredience:

  • 1 kýta jehněčího masa (asi 4-5 liber)
  • 4 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 2 lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
  • 1 citron, okapaný a vymačkaný
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku bílého vína (volitelné)
  • 1 lžíce mouky (na zahuštění omáčky)

Postup:
1. Předehřejte troubu: Začněte tím, že předehřejete troubu na 375°F (190°C).

2. Připravte marinádu: V malé misce smíchejte nadro…

Don't Miss

Classic Fettuccine Alfredo: A Creamy Italian Delight

Klasické Tagliatelle Alfredo: Krémová italská lahůdka

Klasické Fettuccine Alfredo: Krémový italský požitek Pochutnej si na klasickém
Uzbek Plov: A Deliciously Aromatic Rice Pilaf with Layers of Flavor and Comfort

Uzbecký pilaf: lahodné aromatičko rýžové pilaf s vrstvami chutí a pohody

Uzbecký pilav: Vynikající aromatický pilav s vrstvami chutí a pohody