Bohatě chutná kachna à l’Orange

2024-06-24
Rich and Flavorful Duck à l’Orange

Bohatá a chutná Kachna à l’Orange

Kachna à l’Orange je klasické francouzské jídlo, které spojuje slanou chuť kachny se sladkou a pikantní chutí pomerančů. Toto jídlo je proslulé svou křupavou kůží, něžným masem a krásně vyváženou pomerančovou omáčkou. Je ideální pro sofistikovanou večeři nebo speciální rodinné jídlo.

Ingredience:
#Pro kachnu:
– 1 celá kachna (asi 5-6 liber)
– Sůl
– Černý pepř

#Pro pomerančovou omáčku:
– 1 šálek čerstvého pomerančového džusu
– Kůra z 1 pomeranče
– 1/2 šálku kuřecího vývaru
– 1/4 šálku bílého vinného octa
– 1/4 šálku krystalového cukru
– 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
– 2 polévkové lžíce studené vody
– 2 polévkové lžíce másla

Postup:

1. Příprava:
1.1 Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
1.2 Kachnu důkladně opláchněte pod studenou vodou a osušte ji papírovými ubrousky.

2. Ochucení kachny:
2.1 Ochucete kachnu po vnitřní i vnější straně solí a černým pepřem.
2.2 Kůži kachny propíchejte po celém povrchu vidličkou nebo ostrým nožem. Tím se uvolní tuk při pečení a dosáhnete křupavé kůže.

3. Pečení kachny:
3.1 Kachnu položte na mřížku v pekáči.
3.2 Pečte v předehřáté troubě asi 2 až 2 1/2 hodiny. Kachna by měla dosáhnout vnitřní teploty 165°F (74°C).
3.3 Každých 30 minut kachnu potírejte vlastním tukem pro extra křupavou a chutnější kůži.

4. Příprava pomerančové omáčky:
4.1 V době, kdy se kachna peče, začněte připravovat omáčku.
4.2 V hrnci smíchejte pomerančový džus, kůru z pomeranče, kuřecí vývar, bílý vinný ocet a krystalový cukr.
4.3 Směs přiveďte k varu na středním ohni, občas míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
4.4 V malé míse smíchejte kukuřičný škrob a studenou vodu na kaši.
4.5 Pomalu vmíchejte kukuřičnou kaši do vařící omáčky, aby se zahustila.
4.6 Pokračujte v vaření dalších 5 minut, dokud omáčka nedosáhne požadované konzistence.
4.7 Omáčku odeberte z ohně a vmíchejte do ní máslo pro bohatý závěr.

5. Servírování:
5.1 Kachnu vyjměte z trouby a nechte ji odpočinout asi 10 minut před krájením.
5.2 Kachnu nakrájejte na porce.
5.3 Přelijte pomerančovou omáčkou porce kachny.
5.4 Podávejte ihned s vašimi oblíbenými přílohami.

Užijte si výtečnou kombinaci křupavé kachny a lahodné pomerančové omáčky v této tradiční kachně à l’Orange!

Don't Miss

Yankee Pot Roast: A Hearty, Slow-Cooked Beef Delight

Titul: Yankee Pot Roast: Srdcovité, pomalu vařené hovězí dobrodružství

Janovský hovězí guláš: Syté hovězí s pomalým vařením Janovský hovězí
Classic Chicken Marsala: A Savory Italian-American Delight

Klasické kuře Marsala: Vynikající italsko-americká lahůdka

Klasické kuře Marsala: Vynikající italsko-americká lahůdka Kuře Marsala je oblíbené