Bavarian Cream Pie

„`html

Bavorský krémový koláč

Bavorský krémový koláč je lahodný a krémový dezert, který kombinuje lehký a vzdušný bavorský krém s máslovým pečeným těstem. Tento elegantní dezert je často ozdobený čerstvým ovocem nebo omáčkou z lesního ovoce, což ho činí ideálním pro speciální příležitosti nebo luxusní pochoutku po večeři.

Ingredience

Na těsto:
– 1 1/4 šálku hladké mouky
– 1/4 lžičky soli
– 1/2 šálku másla, studeného a nakrájeného na kostky
– 3-4 lžíce ledu

Na krémovou náplň:
– 1 lžíce (1 sáček) neutrální želatiny
– 1/4 šálku studené vody
– 2/3 šálku krupicového cukru
– 4 velké žloutky
– 1 1/4 šálku celého mléka
– 1 lžička vanilkového extraktu
– 1 1/4 šálku šlehačky, chlazené

Na ozdobu (volitelné):
– Čerstvé bobule
– Mátové listy
– Omáčka z lesního ovoce

Příprava

Příprava těsta:
1. Ve velké míse smíchejte mouku a sůl.
2. Vmíchejte do těsta studené máslo pomocí kráječe na těsto nebo prsty, dokud směs nebude připomínat hrubé drobení.
3. Postupně přidejte ledovou vodu, jednu lžíci najednou, zamíchejte jen dokud se těsto spojí.
4. Vytvarujte těsto do koule, zabalte ho do potravinové fólie a dejte alespoň na 1 hodinu do lednice.
5. Předehřejte troubu na 190°C.
6. Vyválejte těsto na jemně moučeném povrchu do formy 23 cm pekáčku na koláč.
7. Přeneste těsto do pekáče na koláč a ořízněte okraje. Vidličkou propíchejte dno a okraje.
8. Pečte asi 15-20 minut nebo dokud těsto není zlatavě hnědé. Nechte úplně vychladnout.

Příprava krémové náplně:
1. Želatinu posypte do studené vody do malé mísy a nechte asi 5 minut nabobtnat.
2. Ve středně velkém hrnci míchejte cukr a žloutky až zblednou a zhoustnou.
3. V dalším hrnci zahřejte mléko až začne bublat. Postupně vmíchejte horké mléko do směsi se žloutky.
4. Vraťte směs zpět do hrnce a vařte na středním ohni za stálého míchání, dokud nezhoustne, asi 5 minut. Nesmí vařit.
5. Odstraňte z ohně, vmíchejte nabobtnatou želatinu, dokud se úplně nerozpustí. Vmíchejte vanilkový extrakt.
6. Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu, občas promíchávejte.
7. V době chladnutí směsi ušlehejte šlehačku na měkké špičky.
8. Jemně vmíchejte ušlehanou šlehačku do vychlazené směsi žloutkové krémy, dokud dobře nezkombinujete.

Postavení koláče:
1. Nalijte krémovou náplň do připraveného koláčového těsta.
2. Hladký povrch vyhladit špachtlí.
3. Koláč dejte do lednice alespoň na 4 hodiny, než se plně ztuhne.

Podávání:
1. Podávejte s čerstvými bobulemi, mátovými listy nebo omáčkou z lesního ovoce, pokud si přejete.
2. Narezujte a pochutnejte si na svém vynikajícím bavorském krémovém koláči!


„`

The source of the article is from the blog toumai.es