Banánový chléb: Sladký a šťavnatý klasický pečený dezert

2024-09-03
Banana Bread: A Sweet and Moist Classic Baked Treat

Banánový chléb: Sladká a vlhká klasická pečená pochoutka

„`html

Banánový chléb, oblíbený klasik, je sladký a vlhký chlebový dort vyrobený z dozrálých banánů. Skvělý na snídani, svačinu nebo dokonce dezert, tento všestranný a snadno připravitelný pokrm potěší každého. Zde je jednoduchý a chutný recept na banánový chléb, který naplní vaši kuchyň pohodlnými vůněmi a potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny:
– 2-3 dozrálé banány, rozmixované
– 1/3 šálku másla, rozpuštěného
– 1 lžička jedlé sody
– špetka soli
– 3/4 šálku cukru
– 1 velké vejce, rozšlehané
– 1 lžička vanilkového extraktu
– 1 1/2 šálku hladké mouky

Postup:

1. Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte 4×8 palcový pekáč chlebovým tukem.
2. V míse rozmixujte dozrálé banány vidličkou dokud nebudou hladké. Vmíchejte rozpuštěné máslo do rozmixovaných banánů.
3. Přidejte jedlou sodu a sůl. Vmíchejte cukr, rozšlehané vejce a vanilkový extrakt.
4. Na konec přidejte mouku a promíchejte dokud nevznikne hladké těsto.
5. Nalijte těsto do připraveného pekáčku.
6. Péct po dobu 50 až 60 minut, nebo dokud špejle vložená do středu chleba nevyjde čistá.
7. Vyndejte z trouby a nechte banánový chléb vychladnout v pekáči pár minut, poté přesuňte na mřížku a nechte úplně vychladnout před podáváním.

Vychutnejte si svůj lahodný domácí banánový chléb buď samotný, s máslem nebo s vaší oblíbenou pomazánkou!
„`

Don't Miss

Moist Walnut and Raisin Banana Bread

Šťavnatý banánový chléb s vlašskými ořechy a rozinkami

Vlhký ořechový a rozinkový banánový chléb Tento lahodný vlhký ořechový
Emerald Isle Risotto: A Hearty, Flavorful, Comforting Italian Delight

Smaragdový ostrov Risotto: Hřejivá, chutná italská lahůdka

Emerald Isle Risotto: Chutný, bohatý a pohodlný italský pokrm Emerald