Bacon, Honey, and Cheddar Stuffed Chicken: A Savory Delight

Kuřecí plněné slaninou, medem a cheddarem: pikantní pochoutka

Toto jídlo s kuřecím masem plněným slaninou, medem a cheddarem je dokonalou kombinací sladkých a pikantních chutí. Šťavnatá kuřecí prsa jsou naplněna lahodnou směsí křupavé slaniny, roztomilého sýra cheddar a špetky medu pro skutečně lahodné jídlo. Tento recept je snadno následovatelný a výsledkem je jídlo, které ohromí jak rodinu, tak přátele.

### Ingredience
**Na kuře:**
– 4 kusy kuřecích prsou bez kostí a kůže
– 8 plátků slaniny, uvařené a nasekané
– 1 šálek natřeného sýra cheddar
– 2 lžíce medu
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce olivového oleje

**Na marinádu:**
– 1/4 šálku olivového oleje
– 1/4 šálku medu
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžička uzené papriky
– 1/2 lžičky černého pepře

### Pokyny

**1. Připravte marinádu:**
Ve střední míse smíchejte 1/4 šálku olivového oleje, 1/4 šálku medu, nasekaný česnek, sójovou omáčku, uzenou papriku a černý pepř. Důkladně promíchejte.

**2. Zamarinujte kuře:**
Kuřecí prsa dejte do uzavíratelné igelitové tašky. Přelijte je marinádou, uzavřete tašku a nechte alespoň 1 hodinu vychladit, nebo přes noc pro nejlepší výsledky.

**3. Předehřejte troubu:**
Předehřejte troubu na 190°C.

**4. Připravte náplň:**
Ve skleničce smíchejte nasekanou slaninu, natrhaný sýr cheddar a 2 lžíce medu.

**5. Naplňte kuře:**
Kuřecí prsa vyndejte z marinády a osušte je papírovými utěrkami. Vytvořte v každém kuřecím prsou vodorovný řez, abyste vytvořili kapsu. Náplňte každou kapsu směsí slaniny, cheddaru a medu. Pokud je potřeba, použijte párátko k uzavření otvoru.

**6. Opečte kuře:**
V troubě odolné na pečení na sporáku rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni. Osolte a opepřete kuřecí prsa. Přidejte je na pánev a opečte 2-3 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou.

**7. Pečte kuře:**
Přeneste troubu na předehřátou troubu a pečte 20-25 minut, nebo dokud kuře není uvařené a vnitřní teplota nedosáhne 74°C.

**8. Nechte odpočinout a podávejte:**
Vyndejte kuře z trouby a nechte ho 5 minut odpočinout před podáváním. Pomůže to uzamknout šťávu a chuť.

Užijte si své pikantní kuře plněné slaninou, medem a cheddarem s vašimi oblíbenými přílohami, jako jsou pečená zelenina, bramborová kaše nebo jednoduchý zeleninový salát.

The source of the article is from the blog lisboatv.pt