Bacon, med a sýrem a plněný kuřecí prsa: Slaný lahůdky

2024-09-27
Bacon, Honey, and Cheddar Stuffed Chicken: A Savory Delight

Kuřecí plněné slaninou, medem a cheddarem: pikantní pochoutka

Toto jídlo s kuřecím masem plněným slaninou, medem a cheddarem je dokonalou kombinací sladkých a pikantních chutí. Šťavnatá kuřecí prsa jsou naplněna lahodnou směsí křupavé slaniny, roztomilého sýra cheddar a špetky medu pro skutečně lahodné jídlo. Tento recept je snadno následovatelný a výsledkem je jídlo, které ohromí jak rodinu, tak přátele.

Ingredience
Na kuře:
– 4 kusy kuřecích prsou bez kostí a kůže
– 8 plátků slaniny, uvařené a nasekané
– 1 šálek natřeného sýra cheddar
– 2 lžíce medu
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce olivového oleje

Na marinádu:
– 1/4 šálku olivového oleje
– 1/4 šálku medu
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžička uzené papriky
– 1/2 lžičky černého pepře

Pokyny

1. Připravte marinádu:
Ve střední míse smíchejte 1/4 šálku olivového oleje, 1/4 šálku medu, nasekaný česnek, sójovou omáčku, uzenou papriku a černý pepř. Důkladně promíchejte.

2. Zamarinujte kuře:
Kuřecí prsa dejte do uzavíratelné igelitové tašky. Přelijte je marinádou, uzavřete tašku a nechte alespoň 1 hodinu vychladit, nebo přes noc pro nejlepší výsledky.

3. Předehřejte troubu:
Předehřejte troubu na 190°C.

4. Připravte náplň:
Ve skleničce smíchejte nasekanou slaninu, natrhaný sýr cheddar a 2 lžíce medu.

5. Naplňte kuře:
Kuřecí prsa vyndejte z marinády a osušte je papírovými utěrkami. Vytvořte v každém kuřecím prsou vodorovný řez, abyste vytvořili kapsu. Náplňte každou kapsu směsí slaniny, cheddaru a medu. Pokud je potřeba, použijte párátko k uzavření otvoru.

6. Opečte kuře:
V troubě odolné na pečení na sporáku rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni. Osolte a opepřete kuřecí prsa. Přidejte je na pánev a opečte 2-3 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou.

7. Pečte kuře:
Přeneste troubu na předehřátou troubu a pečte 20-25 minut, nebo dokud kuře není uvařené a vnitřní teplota nedosáhne 74°C.

8. Nechte odpočinout a podávejte:
Vyndejte kuře z trouby a nechte ho 5 minut odpočinout před podáváním. Pomůže to uzamknout šťávu a chuť.

Užijte si své pikantní kuře plněné slaninou, medem a cheddarem s vašimi oblíbenými přílohami, jako jsou pečená zelenina, bramborová kaše nebo jednoduchý zeleninový salát.

Don't Miss

Hearty Sweet Potato and Chickpea Hash with Poached Eggs

Srdnatý sladký bramborový a cizrnný hash s uvařenými vejci

Srdnatý sladký bramborový a cizrnný kaše s vejci ve skořápce
Classic Provençal Vegetable Tian: A Medley of Fresh Summer Vegetables Baked to Perfection

Klasický provenčálský zeleninový tian: Směs čerstvé letní zeleniny, upečená do dokonalosti.

Klasická provenčálská zeleninová tian: Směs čerstvé letní zeleniny pečená do