Babiččiny nebeské mexické kuřecí enchilady se smetanovou mandleovou omáčkou

2024-06-30
Grandmother’s Heavenly Mexican Chicken Enchiladas with Creamy Almond Sauce

Nebeské mexické kuřecí enchilady babičky s cremovou mandleovou omáčkou

Hledáte lahodnou a chutnou možnost večeře? Pak se podívejte na naše klasické mexické kuřecí enchilady s twistem – cremovou mandleovou omáčkou, která pokrm přenesla na zcela novou úroveň. Toto pohodlné a uspokojivé jídlo obsahuje měkké tortilly naplněné něžným, roztrhaným kuřetem, zapečené dokonalé a zakryté bohatě cremovou mandleovou omáčkou. Skvělé pro rodinné večeře nebo hostování!

Ingredience:

Na kuřecí náplň:
– 2 šálky nastrouhané uvařené kuřecí maso
– 1 střední cibule, jemně nakrájená
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 šálek konzervovaných rajčat, nakrájených na kostky
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička chilli prášku
– Sůl a pepř podle chuti

Na cremovou mandleovou omáčku:
– 2 lžíce másla
– 2 lžíce hladké mouky
– 2 šálky kuřecího vývaru
– 1 šálek mandleového mléka
– 1/2 šálku jemně mletých mandlí
– 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
– Sůl a pepř podle chuti

Při sestavování:
– 8-10 kukuřičných tortill
– 1 šálek nastrouhaného sýra (cheddar nebo Monterey Jack)
– Čerstvý koriandr, nasekaný (volitelně, na ozdobu)

Postup:

Krok 1: Příprava kuřecí náplně
1. Na velké pánvi osmažte jemně nakrájenou cibuli na středním ohni, dokud nezměkne.
2. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte další minutu.
3. Vhoďte nakrájená rajčata, nastrouhané kuřecí maso, kmín, chilli prášek, sůl a pepř. Vařte asi 5-7 minut, dokud se všechno dobře nespojí a neprohřeje.

Krok 2: Příprava cremové mandleové omáčky
1. Na hrnci rozpusťte máslo na středním ohni. Jakmile se máslo rozpustí, vmíchejte mouku a vařte asi 1-2 minuty, abyste vytvořili základ omáčky (roux).
2. Pomalu přilijte kuřecí vývar za stálého šlehání, abyste se vyvarovali hrudkám.
3. Vlijte mandleové mléko a pokračujte ve šlehání, dokud se omáčka nezahustí.
4. Vmíchejte namleté mandle, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vařte dalších 2-3 minuty, dokud omáčka nebude hladká a cremová.

Krok 3: Sestavení enchilad
1. Předehřejte troubu na 175°C.
2. Ohřejte kukuřičné tortilly v mikrovlnné troubě nebo na horké pánvi, dokud nebudou ohebné.
3. Na každou tortillu dejte asi 2-3 lžíce kuřecí náplně, zabalte je a vložte do pekáčku, švem dolů.
4. Přelijte enchilady cremovou mandleovou omáčkou, aby byly pořádně pokryté.
5. Rozerujte na ně sýr rovnoměrně.

Krok 4: Pečení enchilad
1. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezačne bublat.

Krok 5: Podávání
1. Vyndejte z trouby a nechte chvíli vychladnout.
2. Pokud chcete, ozdobte čerstvým koriandrem a vychutnejte si své nebeské mexické kuřecí enchilady s cremovou mandleovou omáčkou!

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Mole Negro Oaxaqueño: A Symphony of Flavors and Aromas From the Heart of Mexico

Mole Negro Oaxaqueño: Symfonie chutí a vůní z srdce Mexika

Mole Negro Oaxaqueño je více než jen pokrm; je to
Traditional Homemade Meatloaf with Herb Marinade and Tangy Tomato Glaze

Tradiční domácí masový dort s bylinkovou marinádou a pikantní rajčatovou polevou

Tradiční domácí mletý koláč s bylinkovou marinádou a pikantní rajčatovou