Ázrověcený filet zalitý whiskey s jasmínovou rýží: Sýtné a chutné jídlo

2024-07-29
Whiskey-Glazed Tenderloin with Jasmine Rice: A Hearty and Flavorful Dish

Whiskey-Glazed Tenderloin s jasmínovou rýží: Srdnaté a chutné jídlo

Tento Whiskey-Glazed Tenderloin s jasmínovou rýží je lákavou kombinací slaných chutí a něžných textur. Toto jídlo obsahuje šťavnatý vepřový plátek marinovaný a glazovaný bohatou whiskey omáčkou, podávaný na aromatické jasmínové rýži. Whiskey glazura přidává jedinečnou hloubku a kouřovost, dělající toto jídlo ideálním pro speciální příležitosti nebo rozkošnou večeři.

Ingredience

Na Whiskey-Glazed Tenderloin:

  • 450 g vepřového plátku
  • 60 ml whiskey
  • 60 ml sójové omáčky
  • 60 ml hnědého cukru
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce Dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 lžíce olivového oleje

Na jasmínovou rýži:

  • 180 g jasmínové rýže
  • 360 ml vody
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 lžičky soli

Postup

1. Příprava marinády:

  • V mírné míse smíchejte whiskey, sójovou omáčku, hnědý cukr, nasekaný česnek, Dijonskou hořčici a černý pepř. Dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.

2. Marinace plátku:

  • Vložte vepřový plátek do uzavíratelného sáčku nebo mělké mísy. Nalijte polovinu whiskey marinády na plátek a ujistěte se, že je rovnoměrně obalen. Zbytek marinády si nechte na pozdější glazování.
  • Zavřete sáček nebo zakryjte mísu a dejte na minimálně 2 hodiny do lednice, nebo přes noc pro intenzivnější chuť.

3. Vaření jasmínové rýže:

  • Jasmínovou rýži opláchněte pod studenou vodou, dokud voda nebude průhledná. Dobře odkapáme.
  • V mělkém hrnci přiveďte 360 ml vody k varu. Přidejte rýži, máslo a sůl. Dobře promíchejte.
  • Ztlumte plamen, přikryjte a nechte vařit na mírném ohni po dobu 15 minut, dokud voda nebude absorbována a rýže bude měkká.
  • Odstraňte z kohoutu a nechte 5 minut za přiklopení. Před podáváním rozkrojte vidličkou.

4. Pečení plátku:

  • V rozehřáté troubě odolné pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Vepřový plátek vyjměte z marinády, osušte papírovými utěrkami. Marinádu použitou k marinování vyhoďte.
  • <liPlátek osmažte ze všech stran dozlatova, asi 2-3 minuty na stranu.

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • <liPánvi přeneste do předehřáté trouby a pečte plátek 15-20 minut, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 63°C.

5. Glazování plátku:

  • Zatímco se plátek peče, zahřejte zbývající marinádu v malém hrnci na středním ohni. Přiveďte k varu a vařte, dokud se trochu nezahustí, asi 5 minut.
  • <liVyjměte plátek z trouby a hojně potřete zahuštěnou whiskey glazurou. Nechte odpočívat 5 minut před krájením.

6. Podávání:

    <liNakrájejte whiskey-glazed plátek a podávejte na posteli nadýchané jasmínové rýže. Pokapejte zbývající glazurou pro extra chuť.

Užijte si lahodné Whiskey-Glazed Tenderloin s jasmínovou rýží, dokonalou harmonii slaných, sladkých a kouřových chutí!

Don't Miss

Hearty Mushroom Risotto: A Creamy, Comforting Italian Classic

Srdcový hříbkový risotto: Krémová, pohodlná italská klasika.

Srdcový houbový risotto: Krémová, pohodlná italská klasika Toto srdcové houbové
Heavenly Chicken Alfredo with Creamy Garlic Sauce

Nebeští kuřecí alfredo s krémovou česnekovou omáčkou

Nebezpečně smazané kuře Alfredo s krémovou česnekovou omáčkou Kuře Alfredo