Whiskey-Glazed Tenderloin s jasmínovou rýží: Srdnaté a chutné jídlo
Tento Whiskey-Glazed Tenderloin s jasmínovou rýží je lákavou kombinací slaných chutí a něžných textur. Toto jídlo obsahuje šťavnatý vepřový plátek marinovaný a glazovaný bohatou whiskey omáčkou, podávaný na aromatické jasmínové rýži. Whiskey glazura přidává jedinečnou hloubku a kouřovost, dělající toto jídlo ideálním pro speciální příležitosti nebo rozkošnou večeři.
Ingredience
Na Whiskey-Glazed Tenderloin:
- 450 g vepřového plátku
- 60 ml whiskey
- 60 ml sójové omáčky
- 60 ml hnědého cukru
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce Dijonské hořčice
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 lžíce olivového oleje
Na jasmínovou rýži:
- 180 g jasmínové rýže
- 360 ml vody
- 1 lžíce másla
- 1/2 lžičky soli
Postup
1. Příprava marinády:
- V mírné míse smíchejte whiskey, sójovou omáčku, hnědý cukr, nasekaný česnek, Dijonskou hořčici a černý pepř. Dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.
2. Marinace plátku:
- Vložte vepřový plátek do uzavíratelného sáčku nebo mělké mísy. Nalijte polovinu whiskey marinády na plátek a ujistěte se, že je rovnoměrně obalen. Zbytek marinády si nechte na pozdější glazování.
- Zavřete sáček nebo zakryjte mísu a dejte na minimálně 2 hodiny do lednice, nebo přes noc pro intenzivnější chuť.
3. Vaření jasmínové rýže:
- Jasmínovou rýži opláchněte pod studenou vodou, dokud voda nebude průhledná. Dobře odkapáme.
- V mělkém hrnci přiveďte 360 ml vody k varu. Přidejte rýži, máslo a sůl. Dobře promíchejte.
- Ztlumte plamen, přikryjte a nechte vařit na mírném ohni po dobu 15 minut, dokud voda nebude absorbována a rýže bude měkká.
- Odstraňte z kohoutu a nechte 5 minut za přiklopení. Před podáváním rozkrojte vidličkou.
4. Pečení plátku:
- V rozehřáté troubě odolné pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Vepřový plátek vyjměte z marinády, osušte papírovými utěrkami. Marinádu použitou k marinování vyhoďte.
- Předehřejte troubu na 200°C.
<liPlátek osmažte ze všech stran dozlatova, asi 2-3 minuty na stranu.
<liPánvi přeneste do předehřáté trouby a pečte plátek 15-20 minut, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 63°C.
5. Glazování plátku:
- Zatímco se plátek peče, zahřejte zbývající marinádu v malém hrnci na středním ohni. Přiveďte k varu a vařte, dokud se trochu nezahustí, asi 5 minut.
<liVyjměte plátek z trouby a hojně potřete zahuštěnou whiskey glazurou. Nechte odpočívat 5 minut před krájením.
6. Podávání:
-
<liNakrájejte whiskey-glazed plátek a podávejte na posteli nadýchané jasmínové rýže. Pokapejte zbývající glazurou pro extra chuť.
Užijte si lahodné Whiskey-Glazed Tenderloin s jasmínovou rýží, dokonalou harmonii slaných, sladkých a kouřových chutí!