Authentic German Style Pretzels with Beer Cheese Dip

Autentické německé preclíky s beer cheese dipem

Autentické německé preclíky jsou lahodným pohoštěním, které skvěle ladí s krémovým, pikantním beer cheese dipem. Tyto preclíky mají žvýkavou kůrku a měkký, nadýchaný střed, což z nich činí neodolatelnou svačinu nebo předkrm. Beer cheese dip přidává jedinečný nádech s lehkou hořkostí z piva, která skvěle doplňuje slané preclíky. Tento recept vás provede vytvořením těchto oblíbených pochoutek od začátku, přinášejíc vám chuť Oktoberfestu přímo do vaší kuchyně.

###Ingredience:

**Na preclíky:**
– 4 šálky hladké mouky
– 1 polévková lžíce cukru
– 2 čajové lžičky hrubé soli
– 1 balení sušeného droždí (2 1/4 lžičky)
– 1 1/2 šálku teplé vody (110-115°F)
– 10 šálků vody
– 2/3 šálku jedlé sody
– 1 velké žloutky rozmíchané s 1 lžící vody
– Hrubá mořská sůl na posypání

**Na beer cheese dip:**
– 2 lžíce másla
– 2 lžíce hladké mouky
– 1 šálek plnotučného mléka
– 1/2 šálku piva (nejlépe lager nebo ale)
– 2 šálky ostrého chedaru, nastrouhaného
– 1 lžička dijonské hořčice
– 1/2 lžičky česnekového prášku
– Sůl a pepř podle chuti

###Postup:

**Výroba preclíků:**
1. V misce smíchejte teplou vodu s cukrem. Posypte na vrch sušené droždí a nechte 5 minut odstát, dokud nezíská pěnu.
2. Do velké mísy přidejte mouku a hrubou sůl.
3. Postupně přilijte směs s droždím, míchejte, dokud těsto začne držet pohromadě.
4. Vysypte těsto na pomoučený povrch a hněťte 5-7 minut, dokud není těsto hladké a pružné.
5. Těsto dejte do mísy lehce potřené olejem, přikryjte potravinářskou fólií a nechejte kynout na teplém místě zhruba hodinu, dokud se zdvojnásobí.
6. Troubu předehřejte na 230°C. Dvě pekáčky vyložte pečicím papírem a lehce je olejte.
7. V hrnci přiveďte 10 šálků vody a jedlou sodu k varu.
8. Kynuté těsto rozdělte do 8 stejných částí. Každou část rozvaďte na provazec asi 60 cm dlouhý. Každý provazec formujte do U tvaru, pak konce zkroupte dohromady a přitlačte je dolů na spodní část U, vytvářející tak preclíkový tvar.
9. Každý preclík ponořte na 30 sekund do vařící vody, pak vyjměte špachtlí a položte na připravené pekáčky.
10. Každý preclík potřete rozmíchanou směsí žloutku a vody a posypte hrubou mořskou solí.
11. Pečte v předehřáté troubě 12-14 minut, dokud preclíky nezezlátne.

**Výroba beer cheese dipu:**
1. V menším hrnci rozpusťte máslo na středním ohni.
2. Za stálého míchání vmíchejte mouku a vařte 1-2 minuty na vytvoření základu (roux).
3. Postupně za stálého šlehání přilijte mléko tak, aby bylo hladké, a postupně přilijte pivo. Míchejte, dokud směs nezhoustne, asi 3-4 minuty.
4. Snížte teplotu na minimum a přidejte nastrouhaný chedar, míchejte, dokud se nerozpustí a nebude hladký.
5. Vmíchejte dijonskou hořčici, česnekový prášek a ochuťte solí a pepřem podle chuti.
6. Přendejte dip do servírovací mísy a podávejte teplý vedle čerstvě upečených preclíků.

Užijte si vaše domácí **Autentické německé preclíky s beer cheese dipem**!

The source of the article is from the blog jomfruland.net