Authentic Chicken Pakora with Spiced Mango Chutney

Autentické kuřecí pakory se zázvorovým manga chutney

Kuřecí pakora je oblíbený indický snack vyrobený z kuřecích kousků obalených ve smaženém těstě s kořením a smažených, dokud nejsou křupavé a zlatohnědé. Tento lahodný a křupavý předkrm je často podáván s bohatým mangovým chutney, což je ochucený doplněk k libovolnému jídlu nebo oslavě.

Ingredience

Pro kuřecí pakory:
– 500 gramů kuřecích prsou bez kostí, nakrájených na sousto
– 1 šálek cizrnové mouky (besan)
– 1/4 šálku rýžové mouky
– 1 lžíce zázvorovo-česnekové pasty
– 1 lžička červené papriky
– 1 lžička kurkumy
– 1 lžička garam masaly
– 1 lžička kmínových semen
– 2 lžíce nasekaných koriandrových listů
– Sůl podle chuti
– Voda dle potřeby
– Olej na smažení

Pro zázvorové manga chutney:
– 2 zralá manga, oloupaná a nakrájená
– 1 malá cibule, jemně nakrájená
– 1/2 šálku hnědého cukru
– 1/2 šálku bílého octu
– 1 lžička hořčičných semen
– 1 lžička kmínových semen
– 1 lžička červených paprikových louží
– 1/2 lžičky soli

Postup

1. Příprava těsta na kuřecí pakory:
– V velké míse smíchejte cizrnovou mouku, rýžovou mouku, zázvorovo-česnekovou pastu, červenou papriku, kurkumu, garam masalu, kmínová semena, nasekané koriandrové listy a sůl.
– Postupně přilijte vodu do směsi, neustále šlehejte, dokud nevznikne husté a hladké těsto. Těsto by mělo být dostatečně husté na to, aby řádně obalovalo kousky kuřete.

2. Obalování kuřete:
– Přidejte kousky kuřete do těsta, ujistěte se, že jsou dobře obaleny. Nechte je marinovat v těstě asi 15 minut, aby nasákly do sebe chuť.

3. Smažení kuřecích pakor:
– Na středním ohni zahřejte olej v hluboké pánvi, dokud nebude horký, ale ne kouřící.
– Opatrně dejte těstovinou obalené kousky kuřete do horkého oleje, pár kusů najednou. Nepřeplňujte pánev.
– Smažte kuřecí pakory, dokud nezezlátnou a nezískají křupavost, občas obracíce pro stejné smažení.
– Vyjměte pakory z oleje děrovanou naběračkou a usušte na papírových ubrouscích, aby se zbavily přebytečného oleje.

4. Příprava zázvorového manga chutney:
– V středně velkém hrnci smíchejte nakrájené manga, cibuli, hnědý cukr, bílý ocet, hořčičná semínka, kmínová semínka, červené paprikové louže a sůl.
– Směs přiveďte k varu na středním ohni, pak ztlumte a nechte vařit asi 20-25 minut, občas míchání až původ se zahuší a manga změknou.
– Nechte chutney trochu vychladnout před podáváním.

5. Podávání:
– Na servírovací míse aranžujte křupavé kuřecí pakory.
– Podávejte horké s přiložením zázvorového manga chutney na namáčení.

Užijte si své autentické kuřecí pakory se zázvorovým manga chutney, lahodnou kombinaci křupavých slaných pakor a sladkého, osvěžujícího chutney!

The source of the article is from the blog lanoticiadigital.com.ar