Austern Rockefeller – Luxusně bohatá a chutná mořská pochoutka

2024-07-31
Oysters Rockefeller – A Luxuriously Rich and Flavorful Seafood Delight

Ústřice Rockefeller – Luxusně bohatá a chutná mořská lahůdka

Ústřice Rockefeller je klasické jídlo známé svou bohatou a složitou chutí, což z něj dělá perfektní předkrm na speciální příležitosti. Jedná se o čerstvé ústřice na půl skořápce, které jsou posypané směsí jemně nasekané špenátu, petržele, másla a různých koření a pečené do zlatova.

Suroviny:
– 1 desítka čerstvých ústřic, vyklopených na půl skořápce
– 2 šálky čerstvého špenátu, jemně nasekaného
– 1/2 šálku petržele, jemně nasekané
– 1/2 šálku jarní cibulky, jemně nasekané
– 1/2 šálku strouhaného strouhanka
– 1/4 šálku nastrouhaného parmazánu
– 1/4 šálku nesoleného másla
– 2 lžíce Pernodu (nebo jiného likéru s anýzovou příchutí)
– 1 lžíce citrónové šťávy
– 1 lžička ostré omáčky (jako je Tabasco)
– Sůl a černý pepř dle chuti
– Mořská sůl (na pečení)
– Dřezované citróny (k podávání)

Postup:
1. Předehřejte troubu na 230°C.
2. V pánvi rozperte máslo na středním ohni. Přidejte jemně nasekaný špenát, petrželku a jarní cibulku a vařte do změknutí špenátu a cibulky, asi 3-4 minuty.
3. Vmíchejte do směsi strouhanku, parmazán, Pernod, citrónovou šťávu, ostrou omáčku, sůl a pepř. Pokračujte v vaření další 2 minuty, dokud se všechno dobře nespojí a neprohřeje.
4. Nalíčejte ústřice na pekáč vyložený mořskou solí (toto pomůže udržet ústřice stabilní během pečení).
5. Lžící rozdělte připravenou špenátovou směs na každou ústřici, úplně je zakryjte.
6. Vložte pekáč do předehřáté trouby a pečte asi 10-12 minut, dokud je vrchní část zlatě hnědá a bublavá.
7. Opatrně vyjměte ústřice z trouby a nechte je trochu vychladnout.
8. Podávejte Ústřice Rockefeller teplé, zdobené dřezovanými citróny.

Užijte si tuto luxusní a chutnou lahůdku s sklenicí studeného bílého vína či šampaňského pro opravdu uvolňující zážitek!

Don't Miss

Classic Creamy Chicken and Wild Garlic Soup with Toasted Walnut Garnish

Klasická krémová polévka s kuřecím masem a divokým česnekem a ořechovou polevou

Klasická krémová kuřecí polévka s medvědím česnekem a orestovanými vlašskými
Venezuelan Arepas with Flavorful Beef Filling and Zesty Avocado Sauce

Venezuelské arepas s chutnou hovězí náplní a pikantní avokádovou omáčkou

Venezuelské arepas s chutnou hovězí nádivkou a pikantní omáčkou s