Ostrá thajská červená kari s zeleninou a tofu
Tato lahodná thajská červená kari je živá a chutná pochoutka, která kombinuje směs čerstvé zeleniny a tofu, vařenou v bohaté a krémové kokosové mléčné kari omáčce. Perfektní na útulné jídlo, toto jídlo je zároveň nasycující a výživné, přinášející trochu Thajska do vaší kuchyně.
Suroviny:
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 plechovka (14 oz) kokosového mléka
- 1 hrnek zeleninového vývaru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky (volitelné)
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 červená paprika, nakrájená
- 1 žlutá paprika, nakrájená
- 1 cuketa, nakrájená
- 1 hrnek žampionů, nakrájených
- 1 hrnek cuketek
- 1 blok tuhého tofu, nakrájený
- 1/4 hrnku čerstvé bazalky
- 1 limetka, nakrájená na klíčky
- Vařená jasmínová rýže, na podávání
Postup:
- V velké pánvi nebo woku rozehřejte trochu oleje na středním ohni. Přidejte červenou kari pastu a vařte za stálého míchání asi 2 minuty, dokud nezačne vonět.
- Přilijte kokosové mléko a zeleninový vývar, promíchejte. Nechte směs povařit.
- Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku (pokud používáte) a hnědý cukr, dobře promíchejte.
- Přidejte do omáčky červenou a žlutou papriku, cuketu, žampiony a cukety. Vařte 5-7 minut, nebo dokud zelenina nebude měkká, ale stále křupavá.
- Odstraňte z tepla a přidejte čerstvé lístky bazalky.
- Kari podávejte horké s jasmínovou rýží a limetovými klíčky na stěrkání přes vrch.
<liOpatrně vmíchejte nakrájené tofu a nechte vařit další 2-3 minuty, dokud se tofu neohřeje.