Savory Thai Red Curry with Vegetables and Tofu

Ostrá thajská červená kari s zeleninou a tofu

Tato lahodná thajská červená kari je živá a chutná pochoutka, která kombinuje směs čerstvé zeleniny a tofu, vařenou v bohaté a krémové kokosové mléčné kari omáčce. Perfektní na útulné jídlo, toto jídlo je zároveň nasycující a výživné, přinášející trochu Thajska do vaší kuchyně.

Suroviny:

  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 plechovka (14 oz) kokosového mléka
  • 1 hrnek zeleninového vývaru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky (volitelné)
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 žlutá paprika, nakrájená
  • 1 cuketa, nakrájená
  • 1 hrnek žampionů, nakrájených
  • 1 hrnek cuketek
  • 1 blok tuhého tofu, nakrájený
  • 1/4 hrnku čerstvé bazalky
  • 1 limetka, nakrájená na klíčky
  • Vařená jasmínová rýže, na podávání

Postup:

  1. V velké pánvi nebo woku rozehřejte trochu oleje na středním ohni. Přidejte červenou kari pastu a vařte za stálého míchání asi 2 minuty, dokud nezačne vonět.
  2. Přilijte kokosové mléko a zeleninový vývar, promíchejte. Nechte směs povařit.
  3. Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku (pokud používáte) a hnědý cukr, dobře promíchejte.
  4. Přidejte do omáčky červenou a žlutou papriku, cuketu, žampiony a cukety. Vařte 5-7 minut, nebo dokud zelenina nebude měkká, ale stále křupavá.
  5. <liOpatrně vmíchejte nakrájené tofu a nechte vařit další 2-3 minuty, dokud se tofu neohřeje.

  6. Odstraňte z tepla a přidejte čerstvé lístky bazalky.
  7. Kari podávejte horké s jasmínovou rýží a limetovými klíčky na stěrkání přes vrch.

The source of the article is from the blog rugbynews.at