Esenciálně kyselá pečená quinoa a zeleninový koláč se kořenovou zeleninou: Výživná a chutná lahůdka

2024-10-28
Quintessentially Tangy Roasted Quinoa and Root Vegetable Tart: A Nutritious and Flavorsome Delight

Dokonale šťavnatý pečený quinua a zeleninový koláč: Výživná a chutná lahůdka

Vraťte se na kulinářskou cestu s tímto exkluzivně zpracovaným koláčem, který spojuje oříškovou lahodnost quinoy s zemitou chutí kořenové zeleniny. Ideální pro podzimní setkání nebo útulnou večeři doma, toto jídlo nejen potěší chuťové buňky, ale také duši. Zakořeněný v tradicích kuchyně od pole ke stolu, koláč objímá harmonii chutí: sladké, pečené mrkve a řepy se spojují s kyselým šmrncem kozího sýra a křupavým, zlatavým těstem. Ať už pohostíte dav nebo si užíváte klidného večera, tento koláč stojí jako důkaz o kráse jednoduchých, zdravých ingrediencí.

Ingredience:

Pro těsto koláče:
– 1 hrnek hladké mouky
– 1/4 hrnku mouky z quinoy
– 1/2 hrnku studeného nesoleného másla na kostky
– 1/4 lžičky soli
– 2 lžíce ledové vody

Na náplň:
– 1 hrnek uvařené quinoy
– 2 středně velké mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
– 2 středně velké řepy, oloupané a nakrájené na kostičky
– 1 červená cibule, na tenké plátky
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– 1/3 hrnku rozdrobeného kozího sýra
– 3 velká vajíčka
– 1 hrnek mléka
– 1 lžička nakrájeného čerstvého tymiánu

Postup:

1. Příprava těsta koláče:
– V mixeru spojte hladkou mouku, quinovou mouku a sůl. Zakalujte.
– Přidejte studené nakrájené máslo a mixujte, dokud směs nedosáhne hrubé konzistence.
– Postupně přilijte ledovou vodu a mixujte, dokud těsto začne držet pohromadě.
– Vyválejte těsto na lehce moučné ploše do tvaru 9inchové formy na koláč. Těsto zarovnejte a ořízkněte okraje.
– Vidličkou propíchejte dno těsta a předpečte na 375°F (190°C) po dobu 10 minut s použitím pečicích kuliček nebo sušených fazolí, aby se nepostavilo.

2. Pečení zeleniny:
– Předehřejte troubu na 200°C.
– Na plechu smíchejte mrkev, řepu a červenou cibuli s olivovým olejem, solí a pepřem.
– Pečte v troubě po dobu 25–30 minut, občas míchejte, dokud nebudou měkké a karamelizované.

3. Příprava quinoy:
– Udělejte quinou podle návodu na balení. Rozebírejte vidličkou a nechte trochu vychladnout.

4. Sestavení koláče:
– Vyválejte vychladlé těsto na lehce moučné ploše do tvaru vhodného pro 9inchovou formu na koláč. Těsto přidejte do formy a ořízkněte okraje.
– Vidličkou propíchejte spod těsta a předpečte na 375°F (190°C) po dobu 10 minut s použitím pečicích kuliček nebo sušených fazolí, aby se nepostavilo.

5. Příprava náplně:
– V míse smíchejte vejce a mléko dokud se spojí. Zamíchejte uvarenou quinou, pečenou zeleninu, kozí sýr a nadrobno nakrájený tymián.
– Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.

6. Pečení koláče:
– Nalijte náplň do předem upečeného těsta. Snížete teplotu trouby na 350°F (175°C) a pečte 30–35 minut, nebo dokud se nadílka nezpevní a vrch není zlatavě hnědý.

7. Podávání a ochutnávání:
– Nechte koláč alespoň 15 minut vychladnout před podáváním. Podávejte s přídavkem tymiánu, pokud chcete.

Tipy na vaření:
– Při válení těsta ho pravidelně otáčejte o čtvrtinu, abyste zajistili rovnoměrnou tloušťku a předešli přilnutí.

Návrhy na podávání:
– Zkombinujte tento koláč s osvěžujícím salátem z různých zelenin natřený balsamikovým dresinkem.
– Doplňte jídlo lehkým bílým vínem, jako je Sauvignon Blanc nebo Viognier, pro vychutnání výborného jídelního zážitku.

Vychutnejte si směs chutí představených v tomto koláči s quinou a kořenovou zeleninou, kde každé sousto je oslavou zdravých ingrediencí a kulinářského řemesla.

Don't Miss

Wiener Schnitzel: A Classic Austrian Delight

„Vídeňský řízek: Klasická rakouská lahůdka“

Wiener Schnitzel: Klasická rakouská lahůdka Wiener Schnitzel je tradiční rakouské
Jambalaya Delight: A Hearty Creole Comfort

Jambalaya pochoutka: Srdnatá kreolská pohoda

Jambalaya Delight: Srdcová kajunská pohoda Jambalaya je klasické jídlo z