Veganské thajské tacos s tempehem: Fúze chutí

2024-10-20
Vegan Thai Tempeh Tacos: A Fusion of Flavors

Veganské thajské tacos s tempehem: Zkombinování chutí

Tato veganská thajská tacos s tempehem přináší skvělou kombinaci thajské a mexické kuchyně na váš stůl. Tyto tacos obsahují marinovaný tempeh, živé zeleninu a kyselou thajskou arašídovou omáčku, vše zabaleno do měkké tortilly. Tato receptura je ideální pro rychlou a zdravou večeři během pracovního týdne a jistě se stane vaším oblíbeným pokrmem.

Ingredience:

Na marinádu tempehu:
– 1 kostka tempehu, nakrájená na kostky
– 3 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce javorového sirupu
– 1 lžíce čerstvé šťávy z limetky
– 2 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
– 1 lžička nastrouhaného zázvoru
– 1 lžíce sezamového oleje

Na arašídovou omáčku:
– 1/2 hrnku krémového arašídového másla
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce hoisinové omáčky
– 1 lžíce rýžového octa
– 2 lžičky srirachy (volitelně, na pikantní chuť)
– 2-3 lžíce teplé vody (na zředění omáčky)

Na tacos:
– 8-10 malých kukuřičných nebo pšeničných tortill
– 1 hrnek nastrouhané červené zelí
– 2 mrkve, na nudličky
– 1 červená paprika, na tenká kolečka
– 1/2 okurky, na tenká kolečka
– Čerstvá nasekaná koriandr
– Plátky limetky (ke podávání)

Postup:

1. Namarinujte tempeh: Ve střední misce smíchejte sójovou omáčku, javorový sirup, šťávu z limetky, česnek, zázvor a sezamový olej. Přidejte kostky tempehu a jemně promíchejte. Přiklopte a nechte marinovat minimálně 30 minut, nebo přes noc v lednici.

2. Uvařte tempeh: Rozehřejte velkou pánev na střední teplotu. Přidejte marinovaný tempeh a vařte, občas míchejte, dokud nebude zlatohnědý a lehce křupavý na kraji, asi 7-10 minut. Odložte stranou.

3. Připravte arašídovou omáčku: V malé misce smíchejte arašídové máslo, sójovou omáčku, hoisinovou omáčku, rýžový ocet a srirachu (pokud používáte). Postupně přidávejte teplou vodu, jednu lžíci najednou, dokud omáčka nedosáhne požadované konzistence. Měla by být hladká a tekutá.

4. Sestavte tacos: Ohřejte tortilly na suché pánvi při střední teplotě nebo je zabalte do vlhkého papírového ručníku a ohřejte v mikrovlnné troubě asi 30 sekund, dokud nebudou měkké a ohebné.

5. Naplňte tacos: Do středu každé tortilly dejte pár kousků tempehu. Přidejte nastrouhané červené zelí, nudličky mrkve, papriku, okurkové plátky. Zakápněte arašídovou omáčkou a ozdobte nasekaným koriandrem. Podávejte s plátky limetky.

Tyto veganské thajské tacos s tempehem nabízejí chutné a výživné jídlo, které je plné živých chutí a textur. Dobrou chuť!

Don't Miss

Perfectly Savory Pumpkin Korma with Fragrant Spices: A Comforting Fall Delight

Dokonalé slané dýňové kormy s voňavými kořením: Uklidňující podzimní delikatesa

Dokonalé slané dýňové korma s voňavými kořeními: Uklidňující podzimní potěšení
Kedgeree: A Classic British-Indian Fusion of Spiced Rice, Smoked Fish, and Eggs

Kedgeree: Klasická britsko-indická fúze kořeněné rýže, uzeného rybího masa a vajec.

Kedgeree: Klasická britsko-indická fúze kořeněné rýže, uzené ryby a vajec