Quinoa and Kale Power Packed Salad

Salát s kvinoou a kadeřavou kapustou plný energie

Hledáte sytý, výživný a chutný salát, který nabízí rozmanité kombinace textur a chutí? Nepotřebujete hledat dál! Salát s kvinoou a kadeřavou kapustou kombinuje nejkvalitnější superpotraviny – kvinou, kadeřavou kapustu a směs čerstvých zelenin a ořechů. Tento pokrm je skvělý jako samostatné jídlo nebo příloha, poskytující náboj energie a důležitých živin.

Suroviny:
– **1 šálek** kvinoi
– **2 šálky** vody
– **2 šálky** nasekané kadeřavé kapusty
– **1 červená paprika**, nakrájená
– **1/2 šálku** nakrájené okurky
– **1/2 šálku** cherry rajčat, rozkrojených napůl
– **1/4 šálku** jemně nasekané červené cibule
– **1/4 šálku** sušených brusinek
– **1/4 šálku** nasekaných vlašských ořechů
– **1/4 šálku** nasekaného feta sýra
– **2 lžíce** olivového oleje
– **1 lžíce** citronové šťávy
– **1 lžíce** jablečného octa
– **1 lžička** medu nebo javorového sirupu
– **sůl a pepř** podle chuti

Instrukce:
1. **Uvařte kvinou**: Kvinoi opláchněte pod studenou vodou. V hrnci smíchejte kvinoi a vodu. Přiveďte k varu, pak snižte na mírný plamen, přiklopte a vařte 15 minut, dokud voda nezmizí. Odstraňte z ohně a nechte 5 minut odstát přikryté. Štěrkou promíchejte a nechte vychladnout.

2. **Připravte kadeřavou kapustu**: Zatímco se kvinoa chladne, dejte kadeřavou kapustu do velké mísy. Přidejte trochu olivového oleje a špetku soli. Kadeřavou kapustu vmasírujte rukama několik minut, dokud nezměkne a nestane se tmavě zelenou.

3. **Smíchejte salát**: Kadeřavou kapustu smíchejte s uvařenou kvinoou, červenou paprikou, okurkou, cherry rajčaty, červenou cibulí, sušenými brusinkami, vlašskými ořechy a fetou. Lehce promíchejte.

4. **Připravte dresing**: V malé míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, jablečný ocet, med nebo javorový sirup, sůl a pepř. Šlehejte dohladka.

5. **Ozdobte salát**: Dresing nalijte na salát a opatrně promíchejte tak, aby se všechny ingredience pokryly.

6. **Podávání**: Nechte salát alespoň 10 minut odpočinout, aby se chutě propojily. Servírujte chlazený nebo pokojové teploty.

Dobrou chuť s chutným a vydatným salátem s kvinoou a kadeřavou kapustou!

The source of the article is from the blog tvbzorg.com

Web Story