Exquisite Nutty Eggplant Bake: A Flavorful Vegetarian Delight

Vynikající ořechový plátek z lilku: Lahodná vegetariánská lahůdka

Tento vynikající ořechový plátek z lilku je slané a syté vegetariánské jídlo, které kombinuje něžné plátky lilku s chutnou ořechovou vrstvou. Je ideální pro pohodovou večeři a jistě uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky díky svým bohatým texturám a robustním chutím.

### Ingredience

– 2 velké lilky
– 1 hrnek strouhanky
– 1/2 hrnku nastrouhaných vlašských ořechů
– 1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička sušeného oregána
– 1 lžička sušeného bazalku
– 1/2 lžičky soli
– 1/4 lžičky černého pepře
– 2 hrnky marinády
– 1 1/2 hrnky nastrouhaného sýra mozzarella
– 1/4 hrnku olivového oleje
– Čerstvé lístky bazalky na ozdobu

### Instrukce

1. Příprava lilku:
– Předehřejte troubu na 190 °C.
– Lilky nakrájejte na plátky asi 1/2 palce tlusté.
– Plátky lilku uložte na plech vyložený pečicím papírem a z obou stran potřete olivovým olejem.
– Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut, při polovině času obratte, dokud lilky nejsou zlatavé a něžné.

2. Příprava ořechové vrstvy:
– Ve středně velké misce smíchejte strouhanku, nasekané vlašské ořechy, nastrouhaný parmazán, nasekaný česnek, sušený oregáno, sušený bazalk, sůl a černý pepř. Dobře promíchejte.

3. Sestavení plátku:
– Do velké pekáče rozetřete tenkou vrstvu marinády na dně.
– Na marinádě položte vrstvu upečených plátků lilku.
– Přes lilkové plátky posypte hrst ořechové směsi ze strouhanky.
– Postup opakujte, zakončete vrstvou marinády a bohatým posypáním nastrouhaným sýrem mozzarella nahoře.

4. Pečení jídla:
– Pekáč zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě po dobu 25 minut.
– Odstraňte alobal a dopečte dalších 10-15 minut nebo dokud sýr nebude bublinkový a zlatavý.

5. Podávání:
– Jídlo vyjměte z trouby a nechte chvíli vychladnout.
– Před podáváním ozdobte čerstvými lístky bazalky.

Vychutnejte si tento lahodný vynikající ořechový plátek z lilku jako hlavní chod s kouskem křupavého chleba nebo jednoduchým zeleninovým salátem.

The source of the article is from the blog kewauneecomet.com

Web Story