Flavorful Indian-Style Fish Curry: A Symphony of Spices and Freshness

Výrazný indický rybí kari: Symfonie koření a svěžesti

Objevte lákavé chutě tohoto indického rybího kari, lahodného jídla, které vyvažuje bohatou hloubku koření s čerstvostí ryb. Tento recept vás provede tvorbou robustního a aromatického kari, které slibuje být hitem na vašem jídelním stole.

Suroviny:
– 450 g bílé rybí filety (např. tilápie nebo tresky), nakrájené na kousky
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1 velká cibule, jemně nasekaná
– 2 rajčata, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
– 2,5 cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný
– 1 zelená chilli paprička, jemně nasekaná (dle chuti)
– 1 lžička kurkumového prášku
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička mletého koriandru
– 1 lžička garam masaly
– 240 ml kokosového mléka
– Sůl podle chuti
– S jemně nasekanou čerstvou koriandrovou natí (na ozdobu)
– Šťáva z půlky citronu

Postup:

1. Příprava surovin: Mějte všechno zeleninu nasekanou a koření připravené. To zajistí hladký průběh vaření.

2. Orestujte aromatické přísady: Rozehřejte rostlinný olej na velké pánvi na středním ohni. Přidejte nastrouhanou cibuli a restujte, dokud nezezlákne. Trvá to obvykle asi 5-7 minut.

3. Přidejte česnek a zázvor: Vmíchejte nadrobno nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor a zelenou chilli papričku (dle chuti). Vařte dalších 2 minuty, dokud vůně nevyvstane.

4. Přidejte rajčata: Přidejte na kostičky nakrájená rajčata na pánev. Vařte, dokud se nevytvoří hustá pasta, asi 5 minut.

5. Přidejte koření: Posypte kurkumou, mletým kmínem, mletým koriandrem a špetkou soli. Dobře promíchejte a nechte koření vařit dalších 2 minuty.

6. Přidejte rybu: Jemně přidejte kousky ryby na pánev a ujistěte se, že jsou obaleny kořeněnou směsí. Vařte rybu asi 3 minuty na každé straně, dokud nezačnou měnit barvu.

7. Přilijte kokosové mléko: Pomalu přilijte kokosové mléko na pánev, jemně míchejte, aby se spojilo se směsí koření. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, nechte chutě spojit a rybu prostřednictvím vařit.

8. Dokončete garam masalou: Posypte garam masalu na kari v poslední minutě vaření a dobře promíchejte.

9. Závěrečný dotek: Vypněte oheň a vymačkejte šťávu z půlky citronu na kari. Vmíchejte čerstvě nasekanou koriandrovou natí.

10. Servírujte: Podávejte chutné rybí kari horké s vařenou rýží nebo plackami. Podle chuti ozdobte dalším koriandrem.

Užijte si prolínání koření a svěžosti ryby v tomto lahodném indickém rybím kari, jistě vaše chuťové buňky potěší.

The source of the article is from the blog rugbynews.at

Web Story