French Onion and Jalapeño Frittata – A Spicy Take on a Classic Egg Delight

Cibulově-jalapeňová frittata – pikantní variace na klasické vaječné dobroty

Tato cibulově-jalapeňová frittata kombinuje sladkou složitost karamelizované cibule s pikantním kopem jalapeňosů a vytváří smělý a chutný pokrm z vajec. Tato receptura je ideální na brunch, oběd nebo lehkou večeři a oslavuje dokonalou fúzi francouzských a texmexských vlivů.

**Ingredience:**

– 6 velkých vajec
– 1/4 šálku mléka nebo smetany
– Sůl a pepř dle chuti
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 velké cibule, nakrájené na tenké plátky
– 2 jalapeňa, nasekané (pro mírnější chuť odstraňte semena a blány)
– 1 šálek nastrouhaného sýra Gruyère nebo čedaru
– 2 stroužky česneku, nasekané
– Čerstvá petržel nebo pažitka, nasekaná na ozdobení

**Postup:**

1. **Předehřejte troubu** na 375°F (190°C).

2. **Připravte směs vajec:** Ve míse smíchejte vajíčka, mléko nebo smetanu, sůl a pepř, dokud nevznikne hladká směs, a dejte stranou.

3. **Karamelizujte cibuli:** Na pánvi odolné vůči teplu zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nakrájené cibule a vařte za občasného míchání, dokud nezezlátne a karamelizuje se (asi 15-20 minut).

4. **Přidejte jalapeňosy a česnek:** Vmíchejte nasekané jalapeňosy a nasekaný česnek, vařte dalších 2-3 minuty, dokud nezačnou vonět a jalapeňosy mírně nezměknou.

5. **Vymíchejte s vejci:** Rovnoměrně rozprostřete směs cibule a jalapeňa na pánvi. Nalijte směs s vajíčky přes vrchní část, ujistěte se, že se rovnoměrně rozprostře. Rovnoměrně posypte nastrouhaným sýrem shora.

6. **Uvařte frittatu:** Vařte několik minut na plotně, dokud se okraje nezačnou zpevňovat. Přeneste pánev do předehřáté trouby.

7. **Pečte:** Pečte asi 15-20 minut nebo dokud není frittata dokonale zpevněná a shora zlatavá. K ověření vložte nůž do středu; pokud vyjde čistý, je hotovo.

8. **Ozdobte a podávejte:** Vyjměte pánev z trouby a nechte ji chvíli vychladnout. Ozdobte nasekanou petrželí nebo pažitkou před naporcováním a podáváním.

Tato živá frittata určitě ohromí svým lahodným směrem sladké, pikantní a slané chuti, čímž se stane oblíbeným pokrmem pro jakoukoli příležitost. Podávejte teplé nebo v pokojové teplotě.

The source of the article is from the blog maestropasta.cz

Web Story