Francouzská cibulová a jalapeňová frittata – pikantní varianta klasického vaječného pohoštění

2024-10-14
French Onion and Jalapeño Frittata – A Spicy Take on a Classic Egg Delight

Cibulově-jalapeňová frittata – pikantní variace na klasické vaječné dobroty

Tato cibulově-jalapeňová frittata kombinuje sladkou složitost karamelizované cibule s pikantním kopem jalapeňosů a vytváří smělý a chutný pokrm z vajec. Tato receptura je ideální na brunch, oběd nebo lehkou večeři a oslavuje dokonalou fúzi francouzských a texmexských vlivů.

Ingredience:

– 6 velkých vajec
– 1/4 šálku mléka nebo smetany
– Sůl a pepř dle chuti
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 velké cibule, nakrájené na tenké plátky
– 2 jalapeňa, nasekané (pro mírnější chuť odstraňte semena a blány)
– 1 šálek nastrouhaného sýra Gruyère nebo čedaru
– 2 stroužky česneku, nasekané
– Čerstvá petržel nebo pažitka, nasekaná na ozdobení

Postup:

1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).

2. Připravte směs vajec: Ve míse smíchejte vajíčka, mléko nebo smetanu, sůl a pepř, dokud nevznikne hladká směs, a dejte stranou.

3. Karamelizujte cibuli: Na pánvi odolné vůči teplu zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nakrájené cibule a vařte za občasného míchání, dokud nezezlátne a karamelizuje se (asi 15-20 minut).

4. Přidejte jalapeňosy a česnek: Vmíchejte nasekané jalapeňosy a nasekaný česnek, vařte dalších 2-3 minuty, dokud nezačnou vonět a jalapeňosy mírně nezměknou.

5. Vymíchejte s vejci: Rovnoměrně rozprostřete směs cibule a jalapeňa na pánvi. Nalijte směs s vajíčky přes vrchní část, ujistěte se, že se rovnoměrně rozprostře. Rovnoměrně posypte nastrouhaným sýrem shora.

6. Uvařte frittatu: Vařte několik minut na plotně, dokud se okraje nezačnou zpevňovat. Přeneste pánev do předehřáté trouby.

7. Pečte: Pečte asi 15-20 minut nebo dokud není frittata dokonale zpevněná a shora zlatavá. K ověření vložte nůž do středu; pokud vyjde čistý, je hotovo.

8. Ozdobte a podávejte: Vyjměte pánev z trouby a nechte ji chvíli vychladnout. Ozdobte nasekanou petrželí nebo pažitkou před naporcováním a podáváním.

Tato živá frittata určitě ohromí svým lahodným směrem sladké, pikantní a slané chuti, čímž se stane oblíbeným pokrmem pro jakoukoli příležitost. Podávejte teplé nebo v pokojové teplotě.

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Quinoa Black Bean Stuffed Peppers – A Nutrient-Dense, Flavorful Meal

Quinoa plněné papriky s fazolemi – Výživná a lahodná jídla

Plněné papriky s černou fazolí a kvinoou – Výživná a
Delightful Minced Lamb with Rosemary and Mushroom Medley

Lahodné mleté jehněčí s rozmarýnem a houbami_medley

Nádherné jemně nasekané jehněčí s rozmarýnem a žampiónovým směrem Tento