East-West Jambalaya: A Fusion of Eastern and Western Flavors

Východo-Západní Jambalaya: Fúze Východních a Západních Chutí

„`html

„`

Objevte lahodnou směs východních a západních kulinářských prvků s touto jedinečnou variantou jambalaya. Tento pokrm spojuje tradiční kajunské koření s asijskými vlivy a představuje živou směs textur a chutí, které jistě potěší vaše chuťové buňky. S obsahem dokonale uvařených krevet, lahodného klobásy a pestrého spektra zeleniny je tato jambalaya vzrušující kulinářskou cestou od východu na západ.

**Recept: Východo-Západní Jambalaya**

***Ingredience:***

2 lžíce olivového oleje
1 libra krevet, oloupaných a vyčištěných
1 libra andouille klobásy, nakrájené
2 šálky jasmínové rýže
1 velká cibule, nakrájená
1 velká paprika, nakrájená
2 stonky celeru, nakrájené
3 stroužky česneku, nasekaného
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce kajenského koření
1 lžička uzené papriky
1/2 lžičky kajenského pepře (volitelně, pro pikantní chuť)
3 šálky kuřecího vývaru
1 plechovka (14,5 uncí) na kostky nakrájených rajčat
2 stonky jarní cibulky, nasekané
– Sůl a pepř podle chuti

***Postup:***

1. **Na velké pánvi nebo v holandském hrnci rozpalte olej při středně vysoké teplotě.** Přidejte plátky klobásy a smažte je, dokud nezezlátne, asi 3-4 minuty. Vyjměte z pánve a odložte stranou.

2. **Ve stejné pánvi přidejte krevety** a orestujte je, dokud nezezdívají a neztratí průsvitnou barvu, asi 2 minuty z každé strany. Vyjměte krevety z pánve a odložte je vedle klobásy.

3. **Přidejte do pánve cibuli, papriku a celer.** Orestujte asi 5 minut, dokud nezměknou.

4. **Zamíchejte do směsi česnek, sójovou omáčku, kajenské koření, uzenou papriku a kajenský pepř.** Vařte další 1 minutu, dokud směs neprovoní.

5. **Přidejte rýži do pánve a promíchejte, aby byla dobře obalená kořením a zeleninou.**

6. **Nalijte do pánve kuřecí vývar a nakrájená rajčata** (s šťávou), pak promíchejte.

7. **Přiveďte směs k varu, poté snižte teplotu na minimum.** Zakryjte a vařte na mírném ohni 15-20 minut, nebo dokud bude rýže uvařená a tekutina absorbována.

8. **Vraťte klobásu a krevety do pánve**, jemně je zamíchejte do uvařené rýže a zeleninové směsi. Prohřejte 2-3 minuty.

9. **Ochutnejte pepřem a solí podle chuti.**

10. **Před podáváním ozdobte nasekanou jarní cibulkou.**

Vychutnejte si tuto Východo-Západní Jambalayu jako sytý a chutný hlavní chod, který krásně kombinuje prvky ze dvou rozsáhlých kulinářských světů.

The source of the article is from the blog elperiodicodearanjuez.es