Succulent Exotic Shoyu Chicken

Šťavnaté exotické Shoyu kuře

Tento lahodný pokrm spojuje lákavé chutě Havaje a Japonska v pohodovém a chutném receptu na kuře. Šťavnaté exotické Shoyu kuře je oblíbené pro mnohé, kombinuje šťavnatá kuřecí stehna marinovaná v harmonické směsi sójové omáčky, zázvoru, česneku a špetce sladkosti. Skvělé pro rodinnou večeři nebo setkání s přáteli, tento pokrm určitě zaujme svým bohatým, chutným a něžným charakterem.

### Ingredience ###

– **6** kuřecích stehenních kůží s kostí
– **1/2 šálku** sójové omáčky (shoyu)
– **1/4 šálku** hnědého cukru
– **1/4 šálku** vody
– **2** lžíce mirinu (japonské sladké rýžové víno)
– **2** lžíce rostlinného oleje
– **4** stroužky česneku, nasekané
– **1** palec čerstvého zázvoru, nastrouhaný
– **1** střední cibule, na tenké plátky
– **2** jarní cibulky, nasekané (na ozdobu)
– **Sezamová semínka** (na ozdobu)

### Postup ###

Krok 1: Marinujte kuře
1. V nějaké míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, vodu, mirin, česnek a zázvor, dokud se cukr nerozpustí.
2. Přidejte kuřecí stehna do marinády, aby byla celá pokrytá. Mísu zakryjte a nechte marinovat alespoň 1 hodinu, nebo přes noc pro maximální chuť.

Krok 2: Připravte kuře
1. Rozpalte rostlinný olej ve velké pánvi nebo holandském hrnci na střední silný plamen.
2. Kuřecí stehna vyjměte z marinády (zachovejte marinádu) a osušte je papírovými ubrousky.
3. Položte kuřecí stehna kůží dolů do pánve, vařte, dokud kůže nebude zlatě hnědá a křupavá, asi 6-8 minut. Otočte kuře a vařte dalších 6-8 minut na druhé straně.

Krok 3: Vařte v omáčce
1. Kuře vyjměte z pánve a odložte stranou.
2. Do téže pánve přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud nezměknou a neztmavnou, asi 5 minut.
3. Přilijte rezervovanou marinádu a přiveďte k varu. Snížte teplotu na minimum a vraťte kuře zpět do pánve.
4. Zakryjte a nechte vařit 15-20 minut, nebo dokud kuře nebude plně uvařené a něžné.

Krok 4: Podávání
1. Přendejte kuře na servírovací tácek, polejte omáčkou z pánve.
2. Ozdobte nasekanou jarní cibulkou a posypejte sezamovými semínky.
3. Podávejte teplé s vařenou rýží a zeleninou podle vašeho výběru.

Užijte si své Šťavnaté exotické Shoyu kuře, dokonalou kombinaci slaných a sladkých chutí, které donutí vaše hosty prosit o další porci!

The source of the article is from the blog publicsectortravel.org.uk