Authentic Moroccan Lamb Tagine with Preserved Lemons and Olives

Autentický marocký jehněčí tagine s nakládanými citrony a olivami

Tento bohatý a chutný marocký jehněčí tagine je tradiční severoafrický guláš vařený pomalu, aby se vyvinula hloubka chuti. Nakládané citrony přidávají jedinečnou kyselou chuť, zatímco olivy poskytují slaný kontrast, dělajíce z tohoto jídla oblíbenost u těch, kdo ocení kombinaci slaných a kyselých chutí.

Suroviny:

  • 2 libry jehněčí kýta, nakrájená na kousky
  • 2 nakládané citrony, rozčtvrcené
  • 2 šálky zelených oliv bez pecek
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky šafránu
  • Sůl podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1/2 šálku nasekaného koriandru
  • Čerstvá petržel, nasekaná, na ozdobení

Postup:

  1. V misce smíchejte jehněčí kousky se zázvorem, kmínem, skořicí, kurkumou, pepřem a paprikou. Dobře promíchejte, aby se maso rovnoměrně obalilo kořením.
  2. Rozehřejte olivový olej v tagine nebo těžkém hrnci na střední-vysokou teplotu. Přidejte jehněčí a zprudka opečte ze všech stran, asi 5-7 minut.
  3. Přidejte nasekanou cibuli a česnek do hrnce a restujte, dokud cibule nezezlákne, asi 5 minut.
  4. Přilijte kuřecí nebo zeleninový vývar a přidejte šafránová vlákna. Zamíchejte. Nechte směs provařit.
  5. Přidejte nakládané citrony a zelené olivy do hrnce. Ztlumte plamen na minimum, přikryjte a nechte vařit 1,5 až 2 hodiny, nebo dokud není jehněčí měkké a chutě se dobře spojily.
  6. Zhruba 15 minut před koncem vaření přidejte nasekaný koriandr a dobře promíchejte.
  7. Ochutnejte a případně dochuťte. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu více vývaru nebo vody.
  8. Před podáváním ozdobte čerstvou petrželí. Podávejte teplé s kuskusem nebo křupavým chlebem k nasátí lahodné omáčky.

Užijte si toto aromatické a syté jídlo, které přinese do vaší tabule vůni marockého tepla!

The source of the article is from the blog zaman.co.at