Turkey & Quinoa Stuffed Bell Peppers: A Nutritious and Flavorful Dinner Option

Plněné papriky se slepičím masem a kvinoou: Výživná a chutná večeře

Tyto plněné papriky se slepičím masem a kvinoou jsou lahodnou a zdravou volbou jídla, skvělou na večeři při běžném pracovním týdnu nebo jako možnost přípravy jídel předem. Kombinace libového mletého slepičího masa, bohaté na bílkoviny kvinoi a pestrobarevných paprik činí toto jídlo chutné a výživné zároveň. Náplň je okořeněna směsí aromatických koření a zakončena rozpuštěným sýrem pro neodolatelnou chuťovou tečku.

### Ingredience ###

Na plněné papriky:

– 1 hrnek kvinoi, opláchnuté
– 2 hrnky vody nebo nízkonataveného drůbežího vývaru
– 4 velké papriky, libovolné barvy
– 450 g mletého slepičího masa
– 1 středně velká cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
– 1 plechovka (14,5 oz) nasekaných rajčat, odkapaných
– 1 plechovka (8 oz) rajčatového protlaku
– 1 lžička sušeného oregana
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička uzené papriky
– Sůl a černý pepř podle chuti
– 1 hrnek nastrouhaného sýra (cheddar nebo mozzarella)
– čerstvá petržel nebo koriandr, na ozdobu (nepovinné)

Postup:

### Příprava kvinoi ###
1. V menším hrnci přiveďte kvinoi s vodou nebo drůbežím vývarem k varu.
2. Ztlumte oheň, přiklopte poklicí a vařte na mírném plameni asi 15 minut, dokud nebude kvinoia uvařená a veškerá tekutina absorbována.
3. Vidličkou kvinoiu prostě promíchejte a odložte stranou.

### Příprava paprik ###
4. Předehřejte troubu na 190 °C.
5. Odejměte vršky paprik a odstraňte semínka a blány. Pokud je to nutné, zespodu je trochu ořízněte, aby dobře stály.
6. Papriky umístěte do pekáčku a odložte stranou.

### Příprava náplně ###
7. Na velké pánvi na středním ohni osmažte mleté slepičí maso dozlatova, průběžně rozdělujte vidličkou.
8. Přidejte nasekanou cibuli a nakrájený česnek do pánve a vařte, dokud cibule nebude měkká a průhledná, asi 5 minut.
9. Vymíchejte uvařenou kvinoiu, odkapaná nasekaná rajčata, rajčatový protlak, oregano, kmín, uzenou papriku, sůl a černý pepř. Vařte dalších 5 minut, občas míchejte, aby se spojily chutě.

### Plňte a pečte papriky ###
10. Každou papriku naplňte směsí slepičího masa a kvinoií, stačí hojně doplnit.
11. Na každou plněnou papriku posypte nastrouhaný sýr.
12. Do dna pekáčku přidejte trochu vody (asi 1/4 palce), aby páry uvnitř pekáčku udržely papriky vlhké.
13. Pekáček přikryjte a pečte 30 minut.
14. Odstraňte fólii a pečte dalších 10-15 minut, nebo dokud nebudou papriky měkké a sýr neroztavený a bublající.

### Podávání ###
15. Pečené papriky opatrně vyndejte z trouby a nechte chvíli vychladnout před podáváním.
16. Podávejte s čerstvou petrželí nebo koriandrem, pokud chcete.

Dobrou chuť při konzumaci těchto chutných a zdravých plněných paprik se slepičím masem a kvinoou!

The source of the article is from the blog lanoticiadigital.com.ar