Křehký tofu s různými zeleninami: Chuťová lahůdka

2024-09-24
Spicy Tofu with Mixed Veggies: A Flavorful Fix

Pikantní tofu s různým zeleninovým mixem: Chuťová lahůdka

Tento sytě pikantní pokrm s tofu, smíchaný s řadou barevných zelenin, je nejen lahodný zrak, ale také pochoutka pro chuťové pohárky. Jedná se o zdravé, bílkoviny nabitý a lahodný pokrm, který je ideální na oběd či večeři. Koření a omáčka mu dodávají chuť, zatímco čerstvá zelenina přidává křupavost.

Ingredience:

  • 1 kostka tuhého tofu, vymačkaného a nakrájeného na kostky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 1 šálek růžičkového květu brokolice
  • 1 mrkev, tence nakrájená
  • 1/2 šálku luskového hrášku
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 palec zázvoru, nastrouhaný
  • 3 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce hoisin omáčky
  • 1 polévková lžice omáčky sriracha (dle chuti)
  • 1 polévková lžíce rýžového octa
  • 1 polévková lžíce sezamového oleje
  • 1 polévková lžice kukuřičného škrobu
  • 1 polévková lžice vody
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • Sezamová semínka na ozdobu
  • Nakrájené jarní cibulky na ozdobu
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Vařená jasmínová rýže (volitelné)

Postup:

  1. V malé misce smíchejte sójovou omáčku, hoisin omáčku, omáčku sriracha, rýžový ocet a sezamový olej. Dejte stranou.
  2. V jiné malé misce smíchejte kukuřičný škrob a vodu na kaši. Dejte stranou.
  3. Rozpalte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje v velké pánvi nebo woku na středně vysokou teplotu. Přidejte nakrájené tofu a smažte, dokud není z obou stran zhnědlé. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
  4. Do stejné pánve přidejte druhou polévkovou lžíci rostlinného oleje. Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor, osmažte asi 1 minutu, dokud nezačnou vonět.
  5. Přidejte brokolici, papriky, mrkev a luskový hrášek do pánve. Osmahněte 4-5 minut, dokud zelenina nebude měkká, ale stále křupavá.
  6. Vraťte tofu do pánve a nalejte omáčku. Dobře promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo omáčkou.
  7. Rychle promíchejte kukuřičnou kaši a přidejte ji do pánve. Vařte dalších 2-3 minuty, neustále míchejte, dokud se omáčka nezahustí.
  8. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř dle chuti.
  9. Před podáváním ozdobte sezamovými semínky a nakrájenými jarními cibulkami. Podávejte horké, případně s uvařenou jasmínovou rýží.

Tento pikantní tofu s různou zeleninou je ideální pokrm pro ty, kteří touží po zdravém a přitom vydatném jídle s trochou šťávy. Dobrou chuť!

Don't Miss

Classic Slow-Cooked Beef Bourguignon: French Comfort in a Bowl

Klasické hovězí Bourguignon pomalu vařené: Francouzská pohoda v míse

Klasický dusený hovězí bourguignon: Francouzská pohoda v misce Hovězí bourguignon
Double Baked Cheddar and Broccoli Casserole

Dvojitě pečená zapékaná brokolice s cheddarem

Dvojitě pečený kaserol s cheddarem a brokolicí Ponořte se do