Spicy Jamaican Jerk Chicken with Lime Infused Rice

Šťavnatý jamajský Jerk kuřecí s rýží přelitou limetkou

Ponořte se do živých chutí Karibiku s tímto šťavnatým jamajským Jerk kuřecím podávaným s rýží přelitou limetkou. Toto jídlo kombinuje pikantní a aromatické koření Jerk s osvěžujícím zestem z limetky, vytvářejíc harmonickou rovnováhu, která slibuje hostinu pro vaše smysly. Perfektní pro tropickou večeři nebo kdykoliv chcete vychutnat explozi zajímavých chutí, tato receptura přináší esenci Jamajky do vaší kuchyně.

Ingredience:
Pro Jerk kuřecí:
– 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
– 1 lžíce mleté nové koření
– 1 lžíce sušeného tymiánu
– 1 čajová lžička kajenského pepře
– 1 čajová lžička mletého černého pepře
– 1 čajová lžička mleté šalvěje
– 1 čajová lžička mletého muškátového oříšku
– 1 čajová lžička mleté skořice
– 2 čajové lžičky soli
– 2 lžíce hnědého cukru
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1 kousek (1 palce) čerstvého zázvoru, nastrouhaný
– 2 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce olivového oleje

Pro rýži přelitou limetkou:
– 1 šálek dlouhozrnné bílé rýže
– 2 šálky vody
– 1/2 čajové lžičky soli
– 1 lžíce másla
– Kůra z 1 limetky
– Šťáva z 1 limetky
– 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru (volitelné)

Instrukce:

1. Připravte marinádu Jerk:
– V mírné misce smíchejte mleté nové koření, sušený tymián, kajenský pepř, mletý černý pepř, mletou šalvěj, mletý muškátový oříšek, mletou skořici, sůl a hnědý cukr.
– Přidejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku a olivový olej. Smíchejte důkladně do pasty.

2. Marinujte kuřecí maso:
– Položte kousky kuřecího masa do velkého zip-lock sáčku nebo mělké mísy.
– Nalijte marinádu Jerk na kuřecí maso, aby byl každý kousek dobře obalen.
– Zavřete sáček nebo přikryjte míse a nechte v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc, aby se chutě dostaly do masa.

3. Udejte kuřecí maso:
– Předehřejte gril na středně vysokou teplotu (asi 190-200°C).
– Položte marinované kousky kuřecího masa na gril a udejte je asi 6-7 minut na každou stranu, nebo dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 74°C a nebudou kuřecí prsa krásně uhlíkovaná a propečená.
– Alternativně můžete také udit kuřecí maso v předehřáté troubě při 190°C po dobu 25-30 minut, jednou otočit uprostřed.

4. Připravte rýži přelitou limetkou:
– Zatímco se kuřecí maso upeče na grilu, opláchněte rýži pod tekoucí studenou vodou dokud neproběhne čistá voda.
– V mírném hrnci přiveďte 2 šálky vody k varu. Přidejte rýži, sůl a máslo.
– Snížte teplotu na minimum, zakryjte a vařte asi 15 minut, nebo dokud nebude rýže uvařená a voda absorbována.
– Směs odstraňte z ohně a nechte ji odstát dalších 5 minut, poté promíchejte rýži vidličkou.
– Vmíchejte limetkovou kůru, šťávu z limetky a nasekaný koriandr (pokud používáte).

5. Podávání:
– Na talíři servírujte grilovaná kuřecí prsa Jerk vedle hojné porce rýže přelité limetkou.
– Ozdobte extra půlkami limetky a čerstvým koriandrem pro přidaný záblesk barvy a chuti.

Užijte si toto šťavnaté jamajské kuře Jerk s rýží přelitou limetkou pro opravdu potěšující kulinární zážitek!

The source of the article is from the blog tvbzorg.com