Tradiční domácí masový dort s bylinkovou marinádou a pikantní rajčatovou polevou

2024-09-16
Traditional Homemade Meatloaf with Herb Marinade and Tangy Tomato Glaze

Tradiční domácí mletý koláč s bylinkovou marinádou a pikantní rajčatovou polevou

Tento klasický recept na mletý koláč kombinuje mleté maso s rozkošnou směsí bylin a koření, vše završené pikantní rajčatovou polevou, která každým soustem přináší explozi chutí. Je to sýtlé jídlo, které je ideální na rodinné večeře nebo na různorodé akce, poskytující pohodlí a spokojenost každým řezem.

Suroviny:
– 1 1/2 liber mletého hovězího masa
– 1/2 libry mleté vepřové
– 1 šálek strouhanky
– 1/2 šálku jemně nasekané cibule
– 1/4 šálku jemně nasekané petržele
– 1/4 šálku nastrouhaného parmazánu
– 1/4 šálku mléka
– 1/4 šálku kečupu
– 2 stroužky česneku, prolisované
– 1 lžíce worchestrové omáčky
– 1 velké vejce, rozšlehané
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušeného oregana
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře

Pro pikantní rajčatovou polevu:
– 1/2 šálku kečupu
– 2 lžíce hnědého cukru
– 1 lžíce jablečného octa
– 1 lžíce dijonské hořčice

Postup:
1. Předehřát trouby: Předehřejte troubu na 350°F (175°C).

2. Příprava masové směsi:
– V míse smíchejte hovězí maso, vepřové maso, strouhanku, nakrájenou cibuli, petržel, parmazán, mléko, kečup, prolisovaný česnek, worchestrovou omáčku, rozšlehané vejce, tymián, oregano, sůl a pepř.
– Rukama nebo špachtlí promíchejte všechny suroviny, dokud nevznikne homogenní směs, ale pozor, abyste ji nepřemíchali příliš, protože by se mohla stát koláč tučným.

3. Tvarování koláče:
– Vysteďte plech pečicím papírem nebo lehce potřete tukem.
– Přendejte masovou směs na plech a tvarujte do podoby koláče, přibližně 9×5 palců.

4. Příprava pikantní rajčatové polevy:
– V malé míse smíchejte kečup, hnědý cukr, jablečný ocet a dijonskou hořčici, dokud nevznikne hladká směs.

5. Poleva koláč:
– Rozetřete polovinu pikantní rajčatové polevy na vrchol koláče a druhou polovinu si nechte na později.

6. Pečení koláče:
– Položte koláč do předehřáté trouby a pečte 45 minut.
– Po uplynutí 45 minut vyjměte koláč z trouby, rozetřete zbývající polevu na vrchol.
– Vraťte koláč zpět do trouby a pečte dalších 15-20 minut, dokud vnitřní teplota nedosáhne 160°F (70°C) a poleva karamelizuje.

7. Nechejte odpočinout a podávejte:
– Nechejte koláč odpočinout asi 10 minut před krájením. Takto lépe drží pohromadě.
– Koláč nakrájejte a podávejte horký s přílohami, jako jsou brambory na kastrolu, fazolky z hrnku nebo restovanou zeleninou.

Dobrou chuť s tradičním domácím koláčem s bylinkovou marinádou a pikantní rajčatovou polevou – jídlo, které zajisté přinese teplo a spokojenost do vašeho jídelníčku!

Don't Miss

Scrumptious Pumpkin Gnocchi with Sage Butter Sauce

Lahodné dýňové gnocchi se šalvějovým máslovým sosem

Nadýchané dýňové gnocchi se šalvějovým máslovým sosem Toto jídlo je
Classic New York Cheesecake: A Creamy and Decadent Delight

Klasický Newyorský cheesecake: Krémová a dekadentní lahůdka

Klasický New York Cheesecake: Krémová a lahodná pochoutka New York