Dekadentní Yorkshire Pudink s křupavým kuřetem
Tento lahodný pokrm kombinuje tradiční Yorkshire Pudink, klasický britský přílohu, s lahodným křupavým kuřetem, aby vytvořil u vody sbíhající jídlo. Yorkshire pudink, vyrobený z jednoduchého těsta, hezky nafoukne v troubě, poskytujíc lehký a vzdušný kontrast k bohaté a chutné křupavému kuřeti. Perfektní pro nedělní pečenou večeři nebo luxusní večeři ve všední den, tento pokrm jistě potěší vaši rodinu i hosty.
Suroviny:
Pro Yorkshire Pudink:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek celého mléka
3 velká vejce
1/2 lžičky soli
1/4 hrnku vepřových šťáv nebo rostlinného oleje
Pro křupavé kuře:
4 kousky kuřecího stehna bez kostí a kůže
1 hrnek podmáslí
1 hrnek hladké mouky
1 lžíce papriky
1 lžička česnekového prášku
1 lžička cibulového prášku
1/2 lžičky kajenského pepře
Sůl a pepř podle chuti
Rostlinný olej na smažení
Postup:
1. Příprava těsta na Yorkshire Pudink:
1. V míse smíchejte mouku a sůl.
2. Ve zvláštní misce smíchejte vejce a mléko.
3. Postupně přilijte tekuté přísady k suchým, šlehejte, dokud nebude těsto hladké a bez hrudek.
4. Přikryjte a nechte těsto odpočinout při pokojové teplotě minimálně 30 minut.
2. Příprava křupavého kuřete:
1. Kuřecí stehna dejte do misky a nalijte na ně podmáslí. Přiklopte a nechte marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
2. V mělké misce smíchejte mouku, papriku, česnekový prášek, cibulový prášek, kajenský pepř, sůl a pepř.
3. Kuřecí stehna vyjměte z podmáslí, nechte stéct přebytečnou tekutinu.
4. Kuřecí stehna obalujte v kořeněné směsi mouky, jemně přitiskněte.
5. V hluboké pánvi ohřejte asi 1 palec rostlinného oleje na středním plameni, dokud nedosáhne teploty 175°C.
6. Opečte kuřecí stehna po várkách, dokud nebudou zlatavě hnědá, křupavá a propečená, asi 6-8 minut na každé straně. Přendejte na odkapávací mřížku.
3. Upečení Yorkshire Pudinku:
1. Předehřejte troubu na 220°C.
2. Vložte 12-kapslovou formu na muffiny nebo pekáč do trouby na předehřátí.
3. Jakmile bude trouba horká, opatrně vyjměte formu ze trouby a do každé sklápějte malé množství vepřových šťáv nebo rostlinného oleje.
4. Vraťte formu do trouby na 5 minut, dokud se olej nepřehřeje a nezačně blednout.
5. Opálený těsto opatrně nalijte do horkého oleje, naplňte každou kapsu nebo sekci asi napůl.
6. Pečte 20-25 minut, aniž byste otevřeli troubu, dokud pudink nebude nafouknutý a zlatavě hnědý.
4. Podávání:
1. Podávejte křupavá kuřecí stehna vedle čerstvě upečeného Yorkshire pudinku.
2. Volitelně podávejte se šťávou nebo s oblíbenou zeleninou.
Užijte si svůj Dekadentní Yorkshire Pudink s křupavým kuřetem, dokonalou kombinaci pohodlí a chutných příchutí!