Španělské špízy tapas (Pinchos)

2024-09-10
Spanish Skewered Tapas (Pinchos)

Španělské špízy Pinchos (Pintxos)

Pinchos, také známé jako „pintxos“, jsou klasickým španělským snackem, který se často podává v barech a tapas restauracích. Název „pincho“ pochází ze španělského slovesa „pinchar“, což znamená „bodnout“, odkazující na špejle často používané k udržení ingrediencí pohromadě na těchto malých špízích. Kombinace masa, zeleniny a chutných marinád dělá z Pinchos lahodné občerstvení pro jakoukoli příležitost.

Ingredience:
– 500 g kuřecího prsa nakrájeného na kousky
– 1 červená paprika nakrájená na kousky
– 1 zelená paprika nakrájená na kousky
– 1 červená cibule nakrájená na kousky
– 2 stroužky česneku, nasekaného
– 1 lžička uzené papriky
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička sušeného oregana
– 1/2 lžičky mletého černého pepře
– 1/4 lžičky soli
– 2 lžíce olivového oleje
– šťáva z 1 citronu
– čerstvá petrželka, nasekaná (jako ozdoba)
– dřevěné nebo kovové špejle

Postup:

1. Maso marinovat:
a. V míse smíchejte nasekaný česnek, uzenou papriku, mletý kmín, sušený oregano, mletý černý pepř, sůl, olivový olej a citronovou šťávu.
b. Přidejte kousky kuřecího masa do mísy a dobře promíchejte, dokud není kuře úplně potaženo marinádou.
c. Zakryjte mísu potravinovou fólií a nechte marinovat v lednici minimálně 30 minut (nebo přes noc pro intenzivnější chuť).

2. Příprava špízů:
a. Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je do vody minimálně 15 minut, abyste zabránili spálení.
b. Navlečte marinované kousky kuřecího masa na špejle a střídejte s kousky červené papriky, zelené papriky a červené cibule.

3. Příprava Pinchos:
a. Předehřejte gril nebo grilovací pánev na střední až vysokou teplotu.
b. Položte špejle na gril a grilujte 10-12 minut, občas obracíce, dokud není kuře úplně uvařené a zelenina lehce zhnědla.

4. Podávání:
a. Přenesete uvařené pinchos na servírovací talíř.
b. Ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou.
c. Ihned podávejte s plátky citronu po stranách pro extra osvěžení.

Užijte si své lahodné španělské špízy Pinchos! Tento pokrm je skvělý jako předkrm nebo lehké jídlo a skvěle doplňuje sklenku chlazeného španělského vína nebo piva.

Don't Miss

Delicious Herbed Baked Rainbow Trout

Lahodný bylinkový pečený pstruh duhový

Skvělá bylinková pečená duhová pstruh Duhoň je lahodné jídlo, které
Hearty Garlic Herb Fettuccine Alfredo with Fresh Spinach

Srdcovitě česnekové bylinkové Fettuccine Alfredo se čerstvým špenátem

Srdnaté Fettuccine Alfredo s česnekem a bylinkami s čerstvým špenátem