Vybraná Shakshouka s pikantními klobásami a čerstvými bylinkami

2024-09-07
Exquisite Shakshouka with Zesty Sausages and Fresh Herbs

Vynikající Shakshouka s pikantními klobáskami a čerstvými bylinkami

Tato lahodná variace na shakshouka kombinuje bohatou, chutnou esenci tradiční severoafrické a středovýchodní shakshouka s přidanou šťavnatostí klobás a čerstvých bylinek. Je to dokonalé pokrm na brunch nebo večeři, který je jak pohodlný, tak překypující chutí. Pikantní klobásy doplňují kořeněnou rajčatovou omáčku, zatímco čerstvé bylinky dodávají živý dotek. Podávejte s křupavým chlebem pro kompletní a uspokojující jídlo.

Suroviny:
– 1 lžíce olivového oleje
– 4 klobásy (dle vlastního výběru, jako například pálivá italská nebo chorizo), nakrájené
– 1 velká cibule, jemně nasekaná
– 1 červená paprika, nakrájená
– 1 zelená paprika, nakrájená
– 3 stroužky česneku, nakrájené
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička uzené papriky
– 1 lžička mletého koriandru
– 1/4 lžičky kajenského pepře (volitelně pro extra pálivost)
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 plechovka (28 unci) rozmačkaných rajčat
– 4 velká vejce
– 1/4 šálku čerstvé petržele, nakrájené
– 1/4 šálku čerstvého koriandru, nakrájeného
– Drobený sýr feta (volitelně)
– Křupavý chléb nebo pita, k podávání

Instrukce:
1. Rozpalte olivový olej na velké pánvi na středním ohni. Přidejte nakrájené klobásy a vařte je, dokud nezezlátnou a nejsou uvařené, asi 5-7 minut. Vyjměte klobásy z pánve a odložte stranou.

2. Ve stejné pánvi přidejte nasekanou cibuli a papriky. Orestujte je, dokud zelenina nebude měkká a cibule průhledná, asi 5 minut.

3. Přidejte nastrouhaný česnek, mletý kmín, uzenou papriku, mletý koriandr, kajenský pepř (pokud používáte), sůl a pepř. Vařte další 1-2 minuty, dokud koření nezačne vonět.

4. Nalijte do pánve rozmačkaná rajčata a dobře promíchejte. Snížte teplotu na nízkou a nechte směs vařit asi 10-15 minut, aby se chutě spojily. Pokud se omáčka zahuští příliš, můžete přidat trochu vody, abyste dosáhli požadované konzistence.

5. Vraťte uvařené klobásy zpět do pánve a promíchejte je s rajčatovou směsí.

6. Vytvořte čtyři jámy ve směsi rajčat a klobás pomocí zadní strany lžíce. Do každé jámy rozklepněte vejce, pozor na to, abyste nerozbili žloutky.

7. Přiklopte pánvi poklicí a vařte asi 5-7 minut, nebo dokud bílky nejsou ztuhlé, ale žloutky jsou stále tekuté. Pokud máte raději pevnější žloutky, vařte o něco déle.

8. Posypejte čerstvou petrželí a koriandrem vršek shakshouky. Přidejte drobený sýr feta, pokud si přejete.

9. Podávejte shakshouku horkou, přímo z pánve, s křupavým chlebem nebo pitou na straně k namáčení.

Užijte si tuto chutnou a sýtou Shakshouku s pikantními klobáskami a čerstvými bylinkami, unikátní variaci na oblíbený klasik, která jistě potěší vaše chuťové buňky!

Don't Miss

Hearty Grilled Mediterranean Veggie Sandwich

Syrová zapečená středozemní zeleninová sendvič

Chutný grilovaný středomořský zeleninový sendvič Tento lákavý chutný grilovaný středomořský
Exquisite Fruity Jazzberry Fiesta Salad: A Burst of Flavor and Vitality

Vynikající ovocný jazzberry fiesta salát: Výbuch chuti a vitality

Exkluzivní ovocný salát Jazzberry Fiesta: Výbuch chuti a vitality „`html