Klasické kuře Marsala: Vynikající italsko-americký požitek
Kuře Marsala je oblíbené italsko-americké jídlo známé svými něžnými kuřecími řízky obalenými v bohaté, lahodné omáčce z Marsala vína a hub. Toto jídlo se často podává s těstovinami nebo vedle bramborové kaše s česnekem, což z něj činí ideální pohodové jídlo na každou příležitost. Síla chuti omáčky obohacená cibulí, česnekem a máslem povyšuje jednoduché ingredience na gurmánský zážitek.
Ingredience###
– 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
– Sůl a pepř podle chuti
– 1/2 šálku hladké mouky na obalování
– 3 lžíce olivového oleje
– 4 lžíce nesoleného másla
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 3 stroužky česneku, nakrájené na drobno
– 1 šálek nakrájených hub
– 3/4 šálku Marsala vína
– 3/4 šálku kuřecího vývaru
– 1/4 šálku tučné smetany (volitelně, pro bohatší omáčku)
– 2 lžíce nasekané čerstvé petržele, na ozdobu
Postup###
1. Příprava Kuřete:
– Položte kousek potravinového fólie na každou kuřecí prsíčku a naklepávejte paličkou na maso, dokud nebude tloušťka přibližně 1/4 palce.
– Ochutnejte obě strany solí a pepřem.
2. Obal Kuřete:
– Vločkovitě obalte každý kus kuřete v mouce a odklepávejte přebytečnou část.
3. Uvaření Kuřete:
– Na pánvi rozpalte olej a 2 lžíce másla na středním plameni.
– Opečte kuřecí prsa, dokud nebudou zlatavě hnědé, asi 3 minuty na každé straně. Kuře dejte na talíř a odložte stranou.
4. Příprava Omáčky:
– V téže pánvi přidejte zbývající máslo.
– Orestujte cibuli do sklovata, poté přidejte česnek a houby. Opečte, dokud houby nezbělají.
– Přilijte Marsala víno a přiveďte k varu, povařte a strhávejte do omáčky všechny zbytky na dně pánve.
– Přilijte kuřecí vývar a vařte, dokud omáčka nepoklesne trochu, asi 5-7 minut.
5. Dokončení Jídla:
– Promíchejte do omáčky tučnou smetanu (podle potřeby).
– Vraťte kuře do pánve a vařte, dokud se nezahřeje a omáčka nezhoustne.
6. Podávání:
– Ozdobte nasekanou petrželí.
– Podávejte s těstovinami, bramborovou kaší nebo vedle dušené zeleniny.
Užijte si své Klasické kuře Marsala, jídlo které spojuje robustní dobroty italské kuchyně s pohodlím domácího jídla.