Sladkost z pudingu s decentním muškátovým oříškem a ohromujícím krémem karamel.

2024-09-04
Pudding Delight with Understated Nutmeg and Dazzling Drizzle of Caramel

Pudingová pochoutka s decentním muškátovým oříškem a oslnivou polevou z karamelu

Tento lahodný dezert kombinuje klasickou pohodu pudingu s decentním nádechem muškátového oříšku a ohromující polevou z karamelu, která zvedá celý pokrm na vyšší úroveň. Skvělá volba pro pochoutku po večeři nebo na speciální příležitost, tento puding jistě ohromí vaše hosty svou bohatou a krémovou texturou spojenou se subtilním kořením a sladkou, lesklou polevou z karamelu.

Popis ###
Pudingová pochoutka s decentním muškátovým oříškem a oslnivou polevou z karamelu je krémový, bohatý puding, který kombinuje teplo muškátového oříšku se sladkostí domácí karamelové omáčky. Tento dezert je snadno připravitelný, ale poskytuje gurmánský zážitek, který nechá všechny toužit po více.

Ingredience ###
Na pudink:

  • 2 šálky plnotučného mléka
  • 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1/4 šálku kukuřičného škrobu
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 lžíce nesoleného másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku

Na karamelovou polevu:

  • 1 šálek krystalového cukru
  • 1/4 šálku vody
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 2 lžíce nesoleného másla
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Pokyny ###

Pro pudink:

  1. V středně velkém hrnci smíchejte mléko, cukr, kukuřičný škrob a sůl. Šlehejte dohladka.
  2. Dávejte hrnec na střední oheň a neustále míchejte, dokud směs nezačne zahušťovat a nezačne lehce vařit. Toto by mělo trvat asi 7-10 minut.
  3. Jakmile začne vroucí, snižte oheň na minimum a neustále míchejte dalších 2-3 minuty, ujistěte se, že směs nehoří, až zhoustne do konzistence pudinku.
  4. Odeberte hrnec z ohně a vmíchejte máslo, vanilkový extrakt a mletý muškátový oříšek, dokud se plně nespojí.
  5. Vylejte pudink do jednotlivých nádob na servírování nebo ramekins. Každou nádobu přikryjte potravinářskou fólií a přitiskněte ji přímo na povrch pudinku, aby se nevytvořila kůrka.
  6. Dejte do lednice minimálně na 2 hodiny, nebo dokud je zcela vychlazený.

Pro karamelovou polevu:

  1. V středně velkém hrnci smíchejte cukr a vodu. Jemně míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Dávejte hrnec na středně vysokou teplotu a přiveďte k varu, aniž byste míchali. Pozorně sledujte, jak směs dostává zlatohnědou barvu, to by mělo trvat asi 5-7 minut.
  3. Odeberte hrnec z ohně a opatrně vmíchejte smetanu ke šlehání. Směs se bude pěnit, takže tento krok proveďte opatrně.
  4. Jakmile se pěnění uklidní, vmíchejte máslo, dokud se nerozpustí a nebude hladké, poté vmíchejte vanilkový extrakt.
  5. Nechejte karamel trochu vychladnout a potom polejte zchladlé porce pudinku.

Podávejte Pudingovou pochoutku s oslnivou karamelovou polevou a užijte si tento lahodný dezert, který kombinuje krémovou bázi s nádechem koření a lesklým sladkým závěrem.

Don't Miss

Roasted Brussels Sprouts with Bacon and Balsamic Glaze: A Crispy and Flavorful Side Dish Perfect for Any Meal

Restované brukvové růžičky s bázalkovou omáčkou a slaninou: křupavá a chutná příloha, která se hodí ke každému jídlu.

Opečené růžičkové kapusty se slaninou a balzamikovou glazurou: Křehká a
Hearty Turkey and Wild Rice Soup

Syrové kalkune a divoká rýžová polévka

Syrová krůtí polévka s divokou rýží Tato lahodná a pohodová