Venkovská polévka z červené čočky a mrkve s krémovým kokosovým zakončením

2024-09-04
Rustic Lentil and Carrot Soup with Creamy Coconut Finish

Rustikální polévka z čočky a mrkve s krémovým kokosovým zakončením

Rustikální polévka z čočky a mrkve s krémovým kokosovým zakončením je srdcervoucí a zdravá pochoutka, která kombinuje půdní chutě čočky a přírodní sladkost mrkve. Tato výživná a pohodlná polévka je podtržena bohatostí kokosového mléka, což ji činí dokonalým jídlem na libovolný den v roce.

Suroviny:

  • 1 hrnek sušené čočky (zelena nebo hnědá), opláchnutá
  • 2 středně velké mrkve, na kostičky
  • 1 středně velká cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 plechovka (14 oz) kokosového mléka
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Čerstvý koriandr na ozdobu (volitelné)

Postup:

  1. V velkém hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a vařte, dokud není sklovitá, asi 5 minut.
  2. Naaranžujte česnek, mletý kmín a mletý koriandr. Vařte další minutu, dokud voní.
  3. Přidejte nasekané mrkve a čočku do hrnce. Promíchejte, aby byly obalené kořením a cibulí.
  4. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte směs k varu. Jakmile začne vařit, snižte teplotu na mírný oheň a zakryjte hrnec. Nechte vařit asi 25-30 minut nebo dokud nebudou čočka a mrkev měkké.
  5. Po uvaření čočky a mrkve přidejte do hrnce kokosové mléko a dobře promíchejte. Ochutnejte solí a pepřem dle chuti.
  6. <li.Nechte polévku provařit dalších 5 minut, aby se chutě spojily.

  7. Pokud chcete, trochu rozmixujte polévku ponorným mixérem, čímž získáte hustší, krémovější konzistenci, ale stále udržíte nějakou texturu.
  8. Podávejte horké, ozdobené čerstvým koriandrem, pokud chcete.

Dobrou chuť k Rustikální polévka z čočky a mrkve s krémovým kokosovým zakončením!

Don't Miss

Greek Spinach and Feta Stuffed Chicken: A Delightful Medley of Mediterranean Flavors

Řecká kuře plněná špenátem a fetou: Rozkošná směs středomořských chutí

Řecký kuřecí filet plněný špenátem a fetou: Rozkošná směs středomořských
Provencal Daube: A Flavorful French Beef Stew with Vegetables and Herbs

Provensálská daube: Chutné francouzské hovězí dušené maso se zeleninou a bylinkami

Provencalská Daube: Chutný francouzský hovězí guláš s zeleninou a bylinkami