Listová těsto s ovocem: Vynikající dezert s křehkými vrstvami a čerstvým ovocem

2024-08-30
Puff Pastry Fruit Tart: A Delectable Dessert with Flaky Layers and Fresh Fruits

Plněný ovocný koláč z listového těsta: lahodné dezert s křehkými vrstvami a čerstvým ovocem

Tento lahodný dezert kombinuje máslovou, křehkou chuť listového těsta s přirozenou sladkostí čerstvého ovoce. Skvělý na jakoukoliv příležitost – ať už je to letní piknik, plesová večeře nebo jednoduchý večerní pamlsek – tento ovocný koláč určitě potěší svými živými barvami a lahodnými chutěmi.

Ingredience:

Na těsto:
– 1 plát tání listového těsta
– 1 vejce, rozšlehané (na potření)
– 1 polévková lžíce krystalového cukru

Na náplň:
– 1 hrnek smíchaného čerstvého ovoce (jako jahody, borůvky, kiwi a broskve), nakrájené
– 1/4 hrnku meruňkového džemu (nebo jakýkoliv ovocný džem dle preference)
– 1 polévková lžíce citronové šťávy

Volitelná ozdoba:
– 1/4 hrnku práškového cukru na poprášení
– Čerstvé lístky máty

Postup:

1. Příprava: Předehřejte troubu na 200°C. Vyložte plech na pečení pečícím papírem nebo silikonovým podložkou.

2. Příprava těsta: Na lehce pomoučené pracovní ploše rozbalte listové těsto. Válkem jemně vyvažte těsto a převeďte na připravený plech.

3. Upevnění okraje koláče: Lehce označte 2,5 cm široký okraj kolem těsta, ale neprořízněte a vytvořte tím okraje koláče. V rámci označeného okraje propíchejte těsto vidličkou, abyste zabránili jeho nadměrnému nafouknutí.

4. Potření vajíčkem a cukrem: Celé listové těsto potřete rozšlehaným vejcem. Na označený okraj posypte krystalovým cukrem.

5. Pečení těsta: Pečte listové těsto v předehřáté troubě po dobu 15-20 minut, nebo dokud není zlatavé a nafouklé. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout na mřížce.

6. Příprava ovocného náplně: Zatímco těsto chladne, ve smalém hrnci spojte džem a citronovou šťávu na mírném ohni, dokud se nerozpustí a nespojí. Nechte trochu vychladnout.

7. Sestavení koláče: Jakmile těsto zchladne, rozetřete tenkou vrstvu džemu uvnitř označeného okraje. Na džem poukládejte nakrájené čerstvé ovoce, vytvářejíc lahodný a esteticky přitažlivý vzor.

8. Volitelná ozdoba: Lehce poprášte koláč práškovým cukrem a ozdobte čerstvými lístky máty těsně před podáváním.

9. Podávání: Nakrájejte plněný ovocný koláč z listového těsta na porce a ihned podávejte. Užijte si svůj křehký, ovocný kousek!

Tento plněný ovocný koláč z listového těsta je rychlý a snadný recept, který přináší nádherně krásný a lahodný dezert. Kombinace křupavého těsta a čerstvého ovoce z něj činí nezapomenutelný pamlsek pro každého, kdo má štěstí dostat si kousek!

Don't Miss

Hearty Mushroom and Emmental Cheese Omelet: A Perfect Breakfast Delight

Syrová houbová omeleta s eidamským sýrem: dokonalá snídaně potěšení

Žloutková omeleta s hříbkovou nádivkou a sýrem Emmental: Perfektní snídaňový
Velvety Moroccan Vegetable Tagine with Zesty Za’atar Spice

Sametový marocký zeleninový tagine s pikantními kořením za’atar

Měkká marocká zeleninová tajína se šťavnatým kořením za’atar Tato měkká