Středomořský kuřecí express s citronem
Toto jídlo je světlá a osvěžující kombinace středomořských chutí, obsahující něžné kuřecí maso marinované v citronově-česnekové směsi, doplněné slunečnicemi, kaperemi a olivami. Je to rychlé a lahodné jídlo, které přináší esenci Středomoří na váš stůl.
Ingredience:
– 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
– 1/4 šálku olivového oleje
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 citron, nastrouhaná kůra a šťáva
– 1 lžička sušeného oregana
– 1 lžička sušeného tymiánu
– Sůl a pepř dle chuti
– 1/2 šálku nakrájených slunečnic
– 1/4 šálku kalamatských oliv, vykostěné a rozpůlené
– 2 lžíce kaparů, okapané
– Nadrobno nasekaná čerstvá petržel (na ozdobu)
Postup:
1. Marinování kuřete:
– Ve sklenici smíchejte olivový olej, česnek, citronovou kůru, citronovou šťávu, sušený oregano, sušený tymián, sůl a pepř.
– Kuřecí prsa dejte do sáčku uzavíratelného zipem nebo do nízké mísy a přelijte je marinádou. Ujistěte se, že je kuře dobře obalené.
– Nechte marinovat v lednici minimálně 30 minut nebo až 2 hodiny pro intenzivnější chuť.
2. Příprava kuřete:
– Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
– V troubu vhodném do trouby rozehřejte trochu olivového oleje při střední vysoké teplotě.
– Kuřecí maso vyndejte z marinády (marinádu vyhoďte) a 2-3 minuty osmahněte na každé straně, dokud nezhnědne.
3. Pečení:
– Přesuňte pánev do předehřáté trouby a pečte asi 20-25 minut, nebo dokud kuře není propečené a dosáhne vnitřní teploty 165°F (74°C).
4. Přidání středomořských ingrediencí:
– V posledních 5 minutách pečení přidejte kolem kuřete ve vymazané pánvi slunečnice, kalamatské olivy a kapary. Tímto způsobem budou chutě splývat.
5. Podávání:
– Vyndejte z trouby a nechte kuře pár minut odpočívat.
– Před podáváním ozdobte nasekanou petrželí.
Užijte si svůj Středomořský kuřecí express s citronem, rychlou cestu na slunné pobřeží Středozemí přímo z vaší kuchyně!