Krevety a divoká rýže lahůdka: Plná ochucená kombinace zemských a mořských chutí

2024-08-24
Shrimp and Wild Rice Delight: A Savory Blend of Earthy and Ocean Flavors

Krevety a divoká rýže: Pikantní kombinace zemité a mořské chuti

Toto jídlo se vyznačuje jemnými, sladkými chutěmi něžných krevet spojených s oříškovou a sytou strukturou divoké rýže. Bohatá směs aromatických bylinek, čerstvé zeleniny a špetky citrusů zvedá toto jídlo, činí ho uspokojující a elegantní možností pro jak běžné večeře, tak i speciální příležitosti.

Suroviny:
– 1 hrnek divoké rýže, nevařené
– 2 hrnky vody
– 450 g velkých krevet, oloupaných a vyčištěných
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 malá cibule, nasekaná nadrobno
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 červená paprika, nakrájená kostičky
– 1 mrkev, nakrájená kostičky
– 1 hrnek špenátu, nasekaný
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička papriky
– Sůl a pepř dle chuti
– 1 citron, šťáva a kůra
– 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané

Příprava:

1. Uvařte divokou rýži:
Rýži opláchněte pod tekoucí vodou. Do středně velkého hrnce dejte divokou rýži a vodu, přiveďte k varu, snižte teplotu, přiklopte poklicí a nechte vařit asi 45-50 minut, nebo dokud není rýže měkká a voda absorbována. Rýži projeďte vidličkou a odložte.

2. Připravte krevety:
Krevety osolte, opepřete a okořeňte paprikou. Na velké pánvi rozehřejte 1 lžíce olivového oleje a na střední teplotě zperte krevety z obou stran asi 3-4 minuty, dokud nezezltnou. Krevety vyjměte z pánve a odložte stranou.

3. Orestujte zeleninu:
Ve stejné pánvi přidejte zbývající lžíci olivového oleje. Přidejte cibuli, česnek, papriku a mrkev. Orestujte asi 5-6 minut, dokud zelenina změkne a nezezlá.

4. Spojte a okořeňte:
Vlijte uvařenou divokou rýži a nasekaný špenát do zeleninové směsi. Přiveďte k varu a nechte zhruba 2-3 minuty prohřát a zachvátit špenát. Přidejte citronovou šťávu a kůru, tymián a dochuťte solí a pepřem.

5. Dokončete jídlo:
Opatrně vmíchejte vařené krevety do pánve s rýží a zeleninovou směsí. Lehce promíchejte a prohřejte dalších 2 minuty.

6. Podávání:
Do servírovací mísy přendejte směs krevet a divoké rýže. Ozdobte čerstvě nasekanou petrželí a podávejte s citronovými plátky pro další chuť.

Užijte si harmonickou kombinaci chutí a textur v tomto lahodném jídle s krevetami a divokou rýží!

Don't Miss

Za’atar Roasted Eggplant with Tahini and Sumac Potatoes

Pečená lilek s za’atarem a brambory s tahini a sumacem

Za’atar pečená lilek s tahini omáčkou a brambory se sumacem
Luxurious Lemon Zebra Cake with Exotic Zest

Luxusní citronový zebrový dort s exotickou kůrou

Luxusní citronový koláč Zebra s exotickou šťávou Tento luxusní citronový