Vybraný Cuisine Plněné dýně quinoa s aromatem bylinek a koření

2024-08-23
Exquisite Quinoa Stuffed Squash with Aromatic Herbs and Spices

Vynikající Plněná Dýně s Chutnými Bylinkami a Kořením

Plněná dýně s quinoa je lahodné a zdravé jídlo, které kombinuje ořechovou chuť quinoa s nasládlou a něžnou chutí pečené dýně. Tato harmonická směs je obohacena aromatickými bylinkami a kořením, čímž se stává skvělým hlavním chodem pro rodinnou večeři nebo oslavu. Toto jídlo není jen plné živin, ale také vypadá nádherně na talíři, což činí potěšení nejen pro chuťové pohárky, ale i pro oči.

Ingredience:
– 2 středně velké dýně (např. hokaido nebo butternut)
– 1 hrnek quinoa, omytá
– 1 ¾ hrnku zeleninového vývaru
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička mleté koriandru
– ½ lžičky papriky
– ½ lžičky skořice
– Sůl a pepř podle chuti
– ¼ hrnku sušených brusinek nebo rozinek (volitelně)
– ¼ hrnku nasekané čerstvé petržele
– ¼ hrnku nasekaného čerstvého koriandru
– ¼ hrnku nasekaných vlašských nebo pekanových ořechů (volitelně)
– 2 lžíce olivového oleje

Postup:

1. Příprava Dýní:
a. Předehřejte troubu na 200°C.
b. Dýni rozkrojte napůl podélně a vydlabejte semena.
c. Štětcem potřete řezné strany dýní 1 lžící olivového oleje a položte je řeznou stranou dolů na plech.
d. Pečte 30-40 minut, nebo dokud bude dužnina měkká a bude se dát snadno propíchnout vidličkou. Vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout.

2. Uvařte Quinou:
a. Zatímco se dýně peče, dejte omytou quinou a zeleninový vývar do středně velkého hrnce.
b. Přiveďte k varu, snižte plamen na minimum, zakryjte a vařte 15-20 minut, nebo dokud veškerá tekutina nezmizí a quinoa nebude měkká.
c. Vidličkou rozmíchejte quinou a dejte stranou.

3. Příprava Nádivky:
a. Na velké pánvi si rozehřejte zbývající lžíci olivového oleje na středním plameni.
b. Přidejte nasekanou cibuli a vařte, dokud se nezjemní, asi 5 minut.
c. Přidejte nastrouhaný česnek, mletý kmín, koriandr, papriku a skořici, vařte další 1-2 minuty, dokud nezačnou vonět.
d. Přimíchejte uvařenou quinou, sušené brusinky nebo rozinky (pokud používáte), nasekanou petržel, koriandr a ořechy (pokud používáte).
e. Ochutnejte solí a pepřem a míchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.

4. Plnění Dýní:
a. Otočte uvarené dýně řeznou stranou nahoru a opatrně do každé poloviny naberte quinoa směs, trochu ji zatlačte, aby se nádivka držela pohromadě.
b. Volitelně: přidejte na vrch nádivky trochu olivového oleje pro větší lahodnost.

5. Pečení a Servírování:
a. Vraťte plněné dýně zpět do trouby a pečte dalších 10-15 minut, než se vše ohřeje.
b. Vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout před podáváním.

Podávejte vynikající plněnou dýni s quinoa s chutnými bylinkami a kořením teplou, ozdobenou čerstvými bylinkami podle chuti. Toto jídlo se skvěle hodí k příloze ze salátu nebo dušené zeleniny. Užijte si chutné a výživné jídlo!

Don't Miss

New York Steak with Whiskey Peppercorn Sauce: A Sizzling Culinary Classic

New York Steak se omáčkou z whiskey a pepře: Žhnoucí kulinářská klasika

Steak New York s omáčkou z whiskey a pepře: Vycházející
Rustic Roasted Autumn Vegetables with Herbed Quinoa

Venkovské pečené podzimní zelenina s bylinkovým kvinoou

Rustické pečené podzimní zelenina s bylinkovým kvínem Tento pohlcující a