Lahodné kleplé kuře s medem a sójovou omáčkou

2024-08-19
Savory Sticky Honey Soy Chicken

Sladké klepavé kuře s medem a sójovou omáčkou

Tento pokrm kombinuje bohaté chutě sójové omáčky a medu, aby vytvořil lahodnou lepkavou polevu pro něžné kousky kuřecího masa. Skvělý pro večeře v pracovním týdnu, tento recept slibuje lahodný slaný zážitek s asijským nádechem.

Suroviny:
– 4 kousky kuřecích stehenních steaků bez kostí a kůže
– 1/4 šálku sójová omáčka
– 1/4 šálku medu
– 1 lžíce rýžového octa
– 1 lžička sezamového oleje
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce čerstvého zázvoru, nasekaného
– 1 lžička kukuřičného škrobu
– 1 lžíce vody
– 1 lžíce rostlinného oleje
– sezamová semínka (jako ozdoba)
– nasekaná jarní cibulka (jako ozdoba)

Postup:
1. V mísy smíchejte sójovou omáčku, med, rýžový ocet, sezamový olej, česnek a zázvor. Dobře promíchejte.
2. Přidejte kuřecí stehenní steak k marinádě a důkladně ho obalte. Zakryjte a nechte v lednici minimálně 30 minut (nebo až 2 hodiny pro hlubší chuť).
3. Rozehřejte rostlinný olej na pánvi při střední-vysoké teplotě.
4. Kuřecí stehenní steak vyndejte z marinády a marinádu si schovejte na později. Položte kuřecí maso na pánev a smažte z obou stran asi 4-5 minut, dokud není kuře zlatavě hnědé a propečené.
5. V malé míse smíchejte kukuřičný škrob s vodou, vytvořte zákal.
6. Marinádu přilijte do pánve s kuřecím masem. Směs přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte na mírném ohni. Přidejte kukuřičný zákal a míchejte, dokud se omáčka nezahustí, asi 2-3 minuty.
7. Pokračujte v pečení kuřete v zahuštěné omáčce, polejte maso omáčkou, aby bylo dobře obalené a lepkavé.
8. Jakmile omáčka zahustí a kuře je pořádně polepené, sundejte pánvi z ohně.
9. Přendejte kuře na servírovací váček, posypeme sezamovými semínky a jarní cibulkou jako ozdobou.

Podávejte sladké klepavé kuře s medem a sójovou omáčkou s vařenou rýží nebo zeleninou pro kompletní jídlo. Užijte si své chutné a lahodné jídlo!

If you only have 20 minutes, make Soy Glazed Chicken!

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

The Artisanal Delight of Traditional Georgian Bread: Experience the Rustic Charm and Nutritional Benefits of ‚الخبز الجورجي‘

Umění tradičního gruzínského chleba: Zažijte rustikální kouzlo a nutriční výhody ‚الخبز الجورجي‘

Objevte starodávné kulinářské kouzlo Gruzie s ‚الخبز الجورجي‘, tradičním chlebem,

Prosím, poskytněte název, který chcete přeložit do češtiny.

„`html Ribollita, což v překladu znamená „znovu vařená“, je rustikální