„`html
Živé mexické kuřecí fajitas: Výbuch chutných ingrediencí zabalených v teplých tortillech
Mexické kuřecí fajitas jsou klasickým pokrmem, který spojuje dohromady barevnou zeleninu, něžné marinované kuřecí maso a směs koření, aby vytvořil chutný a uspokojující pokrm. V balíčku teplých tortil máte perfektní fajitas pro rodinnou večeři či slavnostní shromáždění. Živá směs cibule, papriky a dalších čerstvých ingrediencí dělá tento pokrm nejen chutným, ale také vizuálně přitažlivým.
Ingredience
Na marinované kuřecí maso:
– 450 g kuřecí prsa bez kostí a kůže, nakrájené na tenké proužky
– 3 lžíce olivového oleje
– 2 lžíce šťávy z limetky (čerstvě vymačkaná)
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička chilli prášku
– ½ lžičky mletého kmínu
– ½ lžičky papriky
– ½ lžičky sušeného oregana
– Sůl a pepř podle chuti
Na fajitas:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, tence nakrájená
– 1 červená paprika, tence nakrájená
– 1 zelená paprika, tence nakrájená
– 1 žlutá paprika, tence nakrájená
– 1 lžička chilli prášku
– ½ lžičky mletého kmínu
– Sůl a pepř podle chuti
– Teplé tortilly
– Nakrájená koriandr (na ozdobu)
– Plátky limetky (na podávání)
Volitelné přílohy:
– Salsa
– Guacamole
– Smetana
– Nastrouhaný sýr
Instrukce
1. Marinování kuřecího masa:
V misce smíchejte olivový olej, šťávu z limetky, nasekaný česnek, chilli prášek, kmín, papriku, oregano, sůl a pepř. Přidejte nakrájené kuřecí maso a promíchejte, aby bylo rovnoměrně obalené. Zakryjte a dejte do lednice alespoň na 30 minut, aby do masa pronikly chutě.
2. Uvaření kuřecího masa:
Rozpálejte velkou pánev na středně vysokou teplotu. Jakmile je horká, přidejte trochu olivového oleje a nakrájené proužky kuřecího masa. Vařte asi 6-8 minut, nebo dokud kuřecí maso není uvařené a nemá pěkně zlatohnědou barvu. Odeberte maso z pánve a odložte stranou.
3. Uvaření zeleniny:
Ve stejné pánvi přidejte další trochu olivového oleje a nakrájenou cibuli. Orestujte asi 3-4 minuty, dokud cibule není průsvitná. Přidejte nakrájené papriky, chilli prášek, kmín, sůl a pepř. Vařte dalších 5 minut, nebo dokud zelenina není měkká, ale stále živá.
4. Spojení kuřecího masa a zeleniny:
Vraťte uvařené kuřecí maso zpět do pánve se zeleninou. Všechno promíchejte a vařte další 2-3 minuty, abyste propojili chutě.
5. Podávání:
Ohřejte tortilly v pánvi nebo v mikrovlnné troubě. Na teplé tortilly naskládejte směs kuřecího masa a zeleniny. Ozdobte nakrájeným koriandrem a stlačte trochu šťávy z limetky. Přidejte volitelné přílohy jako je salsa, guacamole, smetana či nastrouhaný sýr, pokud chcete.
6. Užijte si:
Zavinutím fajitas přes náplň si vychutnejte tyto živé mexické kuřecí fajitas!
Tyto mexické kuřecí fajitas určitě zaujmou svým výbuchem chutí a pestrým podáním. Dobrou chuť!
„`