Květinově kořeněné quinoa s kelí a tofu
Tato Květinově kořeněná quinoa s kelí a tofem je lahodné, výživné jídlo, které kombinuje bílkovinami bohatou quinou, čerstvý kelí a dokonale uvařené tofu s směsí aromatických koření. Je to zdravý pokrm plný chutí, který je ideální pro zdravou večeři.
Suroviny:
- 1 hrnek quinoi
- 2 hrnky vody
- 200 gramů pevného tofu, nakrájeného na kostky
- 2 hrnky čerstvého kelí, nasekaného
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kmínových semínek
- 1 lžička papriky
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 malá cibule, jemně nasekaná
- Sůl a pepř podle chuti
- Limušky na ozdobu
Postup:
- Qinou opláchněte pod studenou vodou. V hrnci smíchejte quinou a vodu. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu na minimum, přiklopte a vařte asi 15 minut, nebo dokud voda nevstřebá a quinoa nebude vláčná. Odložte stranou.
- Ve velké pánvi na ohni rozpalte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte kmínová semínka a nechte je zasytit asi 30 sekund, dokud nebudou vonět.
- Přidejte nasekanou cibuli a česnek do pánve. Orestujte asi 3-5 minut, nebo dokud cibule nebude průhledná.
- Přidejte nakrájené tofu do pánve a vařte asi 5 minut, dokud začne získávat zlatohnědou barvu.
- Přidejte papriku, sůl a pepř. Vařte další minutu, aby se tofu rovnoměrně obalilo kořením.
- Přidejte nasekaný kelí do pánve a vařte další 3-4 minuty, dokud kelí nezměkne.
- Nakonec přidejte vařenou quinou do pánve a promíchejte vše dohromady, dokud se dobře spojí. Vařte další 2-3 minuty, aby se vše zahřálo.
- Podávejte horké, ozdobené limuškami pro osvěžující závěr.
Užijte si svou lahodnou a výživnou Květinově kořeněnou quinoa s kelí a tofem!