Cuketové placičky se sledovanou citronovo-koprovou omáčkou: Křupavá, svěží a chutná lahůdka
„`html
Tyto cuketové placičky nabízejí skvělý způsob, jak si vychutnat čerstvé chutě letní cukety s křupavým zakončením. Spárované s kyselou citronovo-koprovou omáčkou jsou ideální jako předkrm, příloha nebo dokonce lehké jídlo. Kombinace křupavé cukety a osvěžující yogurové omáčky vytváří nezapomenutelné jídlo.
Ingredience ###
Pro cuketové placičky:
– 4 střední cukety, nastrouhané
– 1 čajová lžička soli
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, jemně nasekané
– 2 velká vejce, rozšlehaná
– 1/2 šálku hladké mouky
– 1/4 šálku natřeného parmezánu
– 1/4 šálku nasekaných čerstvých bylinek (jako je petržel, kopr, pažitka)
– Kůra z 1 citronu
– 1/2 čajové lžičky černého pepře
– Olivový olej na smažení
Pro citronovo-koprovou omáčku:
– 1 šálek řeckého jogurtu
– 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
– Kůra z 1 citronu
– 1 lžíce nasekaného čerstvého kopr
– Sůl a pepř podle chuti
Postup ###
Příprava cuketových placiček:
1. Dejte nastrouhanou cuketu do cedníku a posypte 1 čajovou lžičkou soli. Nechte ji 10 minut odstát, aby se odtekla vlhkost.
2. Po 10 minutách vymačkejte cuketu co nejvíce tekutinu pomocí čisté kuchyňské utěrky nebo gázy.
3. Ve velké míse smíchejte cuketu, nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, rozšlehaná vejce, mouku, natřený parmezán, čerstvé bylinky, citronovou kůru a černý pepř. Důkladně promíchejte, dokud se všechny ingredience plně nespojí.
4. V hluboké pánvi rozehřejte pár lžic olivového oleje na střední ohni.
5. Naberete asi 2 lžíce směsi cukety na každý placičku a zploštěte do malého placka. Opatrně placičky položte do horké pánve.
6. Placičky smažte asi 3-4 minuty z každé strany, nebo dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Může být třeba dělat toto po částech a přidávat další olivový olej podle potřeby.
7. Hotové placičky přesuňte na talíř s papírovými ubrousky, aby se odteklo přebytečné olej.
Příprava citronovo-koprové omáčky:
1. V malé míse smíchejte řecký jogurt, citronovou šťávu, citronovou kůru, nasekaný kopr, sůl a pepř. Důkladně promíchejte.
2. Podávejte teplé cuketové placičky s citronovo-koprovou omáčkou na straně k namáčení.
Tipy:
– Ujistěte se, že vytlačíte z cukety co nejvíce vlhkosti pro křupavější placičky.
– Placičky mohou být udržovány teplé v troubě nastavené na nízkou teplotu, pokud potřebujete vařit po částech.
„`
Nechť si pochutnáte na křupavé a osvěžující lahůdce cuketových placiček s kyselou citronovo-koprovou omáčkou!