Titul: Yankee Pot Roast: Srdcovité, pomalu vařené hovězí dobrodružství

2024-08-14
Yankee Pot Roast: A Hearty, Slow-Cooked Beef Delight

Janovský hovězí guláš: Syté hovězí s pomalým vařením

Janovský hovězí guláš je klasický americký pokrm známý svým něžným hovězím masem a bohatou, chutnou zeleninou. Tento pokrm byl pilířem mnoha domácností, zejména během chladnějších měsíců. Díky pomalému vaření je maso šťavnaté a rozpadá se v puse, zatímco zelenina nasaje všechny skvělé chutě vývaru a koření.

Ingredience:
1,3 kg hovězí kýta
Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
2 lžíce rostlinného oleje
1 velká cibule, nasekaná
3 stroužky česneku, prolisované
4 hrnky hovězího vývaru
1 hrnek červeného vína (podle chuti)
1 lžíce rajčatového protlaku
4 velké mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
3 velké brambory, oloupané a nakrájené na kousky
2 stonky celeru, nasekané
2 bobkové listy
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušeného rozmarýnu
¼ hrnku čerstvé petržele, nasekané

Postup:

1. Rozpálte troubu na 150°C.

2. Štědře osolte a opepřete hovězí kýtu ze všech stran.

3. Na velkém holandském hrnci nebo hrnci s těžkým dnem rozehřejte rostlinný olej na středním plameni. Až se olej zahřeje, opečte hovězí kýtu ze všech stran, dokud nebude zhnědlý. Mělo by to trvat asi 8-10 minut. Vyjměte masa z hrnce a odložte stranou na talíř.

4. Ve stejném hrnci snižte teplotu na střední a přidejte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Orestujte, dokud cibule nezezlátne a nezačne vonět, asi 5 minut.

5. Přidejte hovězí vývar, červené víno (pokud používáte) a rajčatový protlak do hrnce. Dobře promíchejte. Škrábejte všechny zhnědlé kousky z dna hrnce, abyste zvýraznili chuť vývaru.

6. Vraťte opečenou hovězí kýtu zpět do hrnce. Přidejte mrkev, brambory, celer, bobkové listy, tymián a rozmarýn. Ujistěte se, že jsou zelenina ponořena v tekutině kolem masa.

7. Přikryjte hrnec víkem a přesuňte ho do rozehřáté trouby. Nechte vařit přibližně 3-4 hodiny, nebo dokud nebude hovězí měkké a zelenina bude hotová.

8. Jakmile je hotovo, vyjměte hrnec z trouby. Vyhoďte bobkové listy.

9. Před podáváním posypte nasekanou čerstvou petrželí přes maso a zeleninu.

10. Podávejte Janovský hovězí guláš teplý, s částí chutného vývaru na vrchu. Užijte si tento pohodlný a sytý pokrm s rodinou a přáteli!

Tento Janovský hovězí guláš jistě uspokojí vaše chuťové buňky a poskytne teplík a pohodlí každým soustem.

Don't Miss

Classic Korean Kimchi – Spicy, Fermented Korean Vegetable Delight

Klasické korejské kimchi – pikantní, kvašená korejská zeleninová lahůdka

Klasické korejské kimchi – ostrá, kvašená korejská zeleninová lahůdka Kimchi
Fabada Asturiana: Hearty Spanish Bean Stew

Fabada Asturiana: Sýtá španělská fazolová polévka

Fabada Asturiana: Srdcová španělská fazolová polévka Fabada Asturiana je tradiční